12:49 25.06.2013

Загальна кількість трудових мігрантів з України до РФ становила у 2012 році понад 1,3 млн осіб - голова ФМС

2 хв читати

Минулого року з України до Росії працювати, відвідати родичів і здобути освіту приїжджали понад 3 млн осіб, повідомив голова російської ФМС Костянтин Ромодановський.

"Минулого року, зокрема, ми фіксували понад 10 млн в'їздів до Росії громадян України. Їх здійснили понад 3 млн осіб. Це п'ята частина від усіх іноземців, які приїхали до Росії", - сказав К.Ромодановський у вівторок на міжнародній конференції, присвяченій російсько-українським відносинам.

При цьому він зазначив, що кількість осіб, які щорічно в'їжджають з України до Росії, неухильно зростає - ця тенденція зберігається протягом останніх років.

"За даними Національного банку України, трудові емігранти відправили своїм сім'ям у 2012 році $6,5 млрд. Лідером тут залишається Росія - $2,3 млрд (35% від загального обсягу)", - повідомив голова ФМС.

Він зазначив, що при зарплаті приблизно в тисячу доларів і реальному щомісячному розмірі грошового переказу в $500 за три роки ці люди змогли би переказати в Україну кілька мільярдів доларів.

К.Ромодановський повідомив, що, за даними ФМС, загальна кількість трудових мігрантів з України до РФ становила у 2012 році 1 млн 350 тис. осіб. За його словами, якби всі трудові мігранти з України легалізувалися в РФ, то загальна кількість офіційних грошових переказів збільшилася б у кілька разів.

"Помножимо цю цифру (загальна кількість трудових мігрантів з України - ІФ) з урахуванням терміну їх перебування на величину середнього реального грошового переказу - $500. За підрахунками виходить, що у 2012 році обсяг грошових переказів в Україну міг бути близько $6,5 млрд. Звертаю увагу, що я раніше називав цю цифру, але як суму всіх переказів", - пояснив він.

Він наголосив, що останніми роками в Росії було створено інструменти, що дають змогу іноземцям легально працювати, не отримуючи дозволу на роботу. Серед таких інструментів голова ФМС згадав введення патенту на роботу у фізичної особи, преференції кваліфікованим і висококваліфікованим фахівцям.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА