17:16 20.06.2013

Оцифровані книги Кобзаря з автографами автора представили в Національному музеї Тараса Шевченка

1 хв читати

У Національному музеї Тараса Шевченка представили віртуальний архів оцифрованих документів, пов'язаних з особистістю Кобзаря.

Співробітники музею оцифрували частину матеріалів з його фондової колекції, зокрема - метричну книгу з записом про народження майбутнього поета, видання його книг із його автографами, листування держслужбовців у період його заслання, постові відомості про вартову службу в Новопетровському укріпленні в 1852 році, його приватна справа канцелярії Імператорської академії мистецтв та інші.

Як зазначають у музеї, раніше в експозиції було представлено тільки невелику частину документів, що зберігаються в музеї, а більшість матеріалів були доступні вузькому колу людей (ученим, аспірантам).

У рамках проекту "Віртуальний архів Тараса Шевченка", реалізованого за підтримки фонду Ріната Ахметова "Розвиток України", з оцифрованими документами про життя і творчість Кобзаря можна ознайомитися на сайті музею, а також у самому музеї за допомогою інтерактивного пристрою.

Як повідомив директор Національного музею імені Тараса Шевченка Дмитро Стус, до ювілею Кобзаря 9 березня наступного року планується оцифрувати половину матеріалів із фонду музею. За його словами, на майбутнє стоїть завдання трансформувати музей у науково-дослідний і популяризаторський центр.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА