18:10 06.06.2013

Укрдержреєстр має намiр скоротити термiн розгляду заяв на реєстрацiю нерухомостi - голова вiдомства

1 хв читати

Державна реєстрацiйна служба України (Укрдержреєстр) працює над скороченням строкiв розгляду заяв про реєстрацiю прав на нерухоме майно, повiдомила прес-служба Укрдержреєстру з посиланням на голову вiдомства Дмитра Ворону.

"Для цього ми вiдпрацьовуємо можливiсть замiни програмного забезпечення на бiльш нове i сучасне, а також пiдвищуємо квалiфiкацiю державних реєстраторiв", - сказав вiн пiд час засiдання громадської ради при Укрдержреєстрi.

Д.Ворона наголосив, що скорочення термiну розгляду заяв на реєстрацiю нерухомостi на сьогоднiшнiй день є одним з основних завдань для Укрдержреєстру.

Деталi щодо планованого скорочення термiнiв розгляду заяв про реєстрацiю прав на нерухоме майно в повiдомленнi не наведено, на сьогоднi розгляд таких заяв здiйснюється протягом 14 днiв.

Серед iнших проблем, якi зараз виникають з реєстрацiєю прав на нерухоме майно, учасники зустрiчi вiдзначили недолiки законодавчої бази, необхiднiсть модернiзацiї програмного та змiцнення матерiально-технiчного забезпечення, йдеться в повiдомленнi.

Згiдно з повiдомленням, у засiданнi громадської ради при Укрдержреєстрi взяли участь представники громадськостi, юристи, нотарiуси та фахiвцi вiдомства.

Як повiдомлялося, в Українi створена Державна реєстрацiйна служба (Укрдержреєстр), до якої з 1 сiчня 2013 року перейшла вiд БТI функцiя державної реєстрацiї прав на нерухомiсть, тодi як функцiя проведення техiнвентаризацiї зберiгається за БТI.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА