11:55 14.11.2012

Развозжаєв не просив політичного притулку в Україні - голова Держміграційної служби

2 хв читати

Російський опозиціонер Леонід Развозжаєв не просив в української влади політичного притулку, повідомив голова Державної міграційної служби України Микола Ковальчук.

"До нас він (Развозжаєв - ІФ) не звертався. Я лише від преси дізнався, що він нібито був в одній із структур, яка займається біженцями-ізраїльтянами", - сказав він журналістам у Києві в середу.

22 жовтня стало відомо про затримання Л.Развозжаєва. За даними СКР, Л.Развозжаєв явився з повинною. Водночас сам активіст заявив правозахисникам, що невідомі люди схопили його в Києві, де він намагався отримати політичний притулок, катували з метою схилити до зізнання і доставили в Москву. Басманний суд Москви заарештував опозиціонера.

25 жовтня адвокат Марк Фейгін, що відвідав Л.Развозжаєва в СІЗО "Лефортово", повідомив "Інтерфаксу", що його підзахисний відмовився від явки з повинною і своїх свідчень, тому що їх було надано під тиском.

Офіційний представник СК РФ Володимир Маркін повідомляв, що Л.Развозжаєв офіційно не звертався до СК із заявами про застосування до нього катувань.

Водночас, за його словами, СК РФ перевірить усі відомості та повідомлення в ЗМІ про вчинення стосовно Л.Развозжаєва злочинів.

У понеділок російський журнал The New Times опублікував текст останньої сторінки свідчень Л.Развозжаєва, який розповів, що сам вирішив повернутися з України в Москву, отримував гроші від грузинського політика Гіві Таргамадзе в сумі $3,3 тис.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

Унаслідок підриву гранати в Києві вночі постраждали двоє людей - поліція

Росіяни скинули 11 КАБ на правобережну частину Херсонської області - ОВА

Через обстріли РФ понад 260 абонентів у Миколаївській і Харківській областях залишилися без газу

Держприкордонслужба з наближенням Великодня фіксує чистий приплив в Україну

Заблоковано понад 2500 вебсайтів з азартними іграми - Офіс генпрокурора

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА