21:17 24.04.2024

"Інтерпайп" намагається вирішити дефіцит кадрів за рахунок покращення соцпакету й навчання

3 хв читати
"Інтерпайп" намагається вирішити дефіцит кадрів за рахунок покращення соцпакету й навчання

Українська промислова компанія "Інтерпайп" намагається розв'язати проблему нестачі виробничих фахівців за рахунок поліпшення соціального пакету та навчання непрофесіоналів, повідомив директор із персоналу групи Віталій Пахомов в інтерв'ю виданню "Форбс Україна".

За його словами, нестача виробничого персоналу є одним із найсерйозніших ризиків, через які можуть зупинитися заводи "Інтерпайпу". Тому в компанії намагаються якщо не вирішити проблему повністю, то хоча б уповільнити її критичне загострення.

HR-директор зазначив, що "Інтерпайп" створює безпечні умови праці на виробництві, пропонує безпрецедентний соціальний пакет для співробітників у зоні бойових дій, працює зі студентами профтеху та технічних вишів, наймає працівників без відповідних навичок і навчає їх безпосередньо на виробництві.

Крім того, більшість топменеджерів компанії навіть за можливості не працюють віддалено, фізично перебуваючи разом із колективом і додатково мотивуючи працівників.

За інформацією видання, з початком повномасштабного вторгнення плинність персоналу в "Інтерпайпі" дещо скоротилася, проте проблема постійного кадрового дефіциту на всіх виробничих ділянках зберігається. Ринок праці в прифронтових регіонах значно звузився через мобілізацію та еміграцію населення в більш віддалені від війни регіони.

Частково нестачу фахівців "Інтерпайп" компенсує за рахунок підрядних організацій, повертає на роботу пенсіонерів, максимально утримує внутрішніх ветеранів і залучає зовнішніх, працевлаштовує жінок. Але це точкові рішення, які тільки пом'якшують проблему, але не вирішують її.

"Системна робота ведеться у двох напрямках. Перший – утримати поточний кваліфікований персонал, який наразі постійно працює понаднормово, іноді без вихідних. Звісно, це компенсується матеріально. А з урахуванням 20-відсоткового підвищення зарплати з березня поточного року фактичний заробіток на підприємствах "Інтерпайпу" - найвищий у галузі", - наголосив Пахомов.

Крім того, для робітників, зокрема в зоні бойових дій - у Нікополі, створено максимально безпечні умови: робочі місця обладнані мобільними укриттями, функціонують капітальні сховища. Також пропонується безпрецедентний соціальний пакет. З початком обстрілів Нікополя неповнолітніх дітей співробітників разом із дорослими, які їх супроводжували, евакуювали в безпечне місце, організували побут, дозвілля та навчальний процес, усе коштом компанії. У разі влучань окупантів у будинки працівників компанія допомагає з відновленням житла.

Другий напрямок роботи - навчання робітників суміжним професіям, щоб мати змогу ротувати персонал залежно від поточних виробничих завдань, а також найм робітників без фахової освіти, необхідного досвіду роботи та кваліфікації й навчання людей безпосередньо на виробництві.

Окремо проводиться робота з учнями профтехзакладів і студентами вишів. Одна з ініціатив - спеціальні навчальні програми та залучення студентів для подальшої роботи на позиції лінійних керівників (майстрів).

"Інтерпайп" - українська промислова компанія, виробник безшовних труб і залізничних коліс. Її продукцію постачають до понад 80 країн світу через мережу торговельних офісів, розміщених на ключових ринках Близького Сходу, Північної Америки та Європи.

В "Інтерпайпі" працюють майже 10 тис. співробітників. У 2023 році компанія перерахувала до бюджетів усіх рівнів 4,4 млрд грн.

У структурі компанії - п'ять промислових активів: "Інтерпайп Нижньодніпровський трубопрокатний завод (НТЗ)", "Інтерпайп Новомосковський трубний завод (НМТЗ)", "Інтерпайп Ніко-Тьюб", "Дніпропетровський Втормет" і електросталеплавильний комплекс "Дніпросталь" під брендом "Інтерпайп Сталь".

Кінцевим власником Interpipe Limited є український бізнесмен Віктор Пінчук і члени його сім'ї.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ситуація в енергетиці дуже складна, але влада працює над мінімізацією ризиків до старту опалювального сезону - Шмигаль

Продовження режиму безмитної торгівлі стосується переважно торгівлі агротоварами - Свириденко

Arricano збільшує представленість українських виробників серед орендарів ТРЦ

Arricano збільшує представленість українських виробників серед орендарів ТРЦ

НБУ проти збільшення строків повернення експортної виручки

США підвищують мита для товарів китайського експорту на суму $18 млрд на рік

Мінфін анонсував отримання EUR1,9 млрд завдяки затвердженню Радою ЄС Плану України

ЄС остаточно схвалив План України для реалізації Ukraine Facility - Шмигаль

Збільшено термін обмежень е/е для промспоживачів, імпорт знову рекордний - "Укренерго"

Попит на зарядні станції та інші альтернативні джерела живлення в мережі "Фокстрот" зріс утричі з початку року

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА