16:23 29.05.2020

Підстав для скасування санкцій проти РФ немає, і ніхто з ключових партнерів не говорить про їх послаблення - Макеєв

2 хв читати
Підстав для скасування санкцій проти РФ немає, і ніхто з ключових партнерів не говорить про їх послаблення - Макеєв

РФ не зробила ніяких дій, яких вимагали від неї міжнародні партнери України після окупації Криму й Донбасу, а також озброєної агресії проти України, тому підстав для скасування санкцій проти РФ немає, заявив спеціальний представник міністра закордонних справ України з питань санкційної політики Олексій Макеєв.

"ЄС, наші північноамериканські партнери абсолютно усвідомлюють, що після впровадження санкцій проти Росії за збройну агресію проти України, після окупації Криму й Донбасу Росія не зробила нічого з того, чого чекали наші партнери, й тому підстав для скасування санкцій немає. Про це, до речі, кілька днів тому абсолютно чітко заявила федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель, і такі настрої в наших ключових державах - міжнародних партнерах", - сказав Макеєв в ефірі телеканалу "Україна 24".

Він запевнив, що послаблення санкцій можливе тільки тоді, коли РФ припинить ту діяльність, яка спричинила впровадження проти неї санкцій, і саме відвертий діалог із партнерами й навіть із тими, які сумніваються щодо санкцій проти РФ, буде його завданням і завданням усіх українських дипломатів у країнах світу.

Також спецпредставник зазначив, що працюватиме над досягненням сумісності санкційних рішень України та її міжнародних партнерів, зокрема ЄС.

"З огляду на те, що Угода про асоціацію з ЄС передбачає поступову конвергенцію, тобто зближення зовнішньої політики України та зовнішньої політики ЄС, ми прагнутимемо знайти такі механізми, які дозволяли б Україні перебрати ті рішення, які приймаються в ЄС, та імплементувати їх в українське законодавство. Закон України про санкції прямо передбачає, що рішення Ради ЄС є основою для впровадження санкцій, тому - так, ми далі працюватимемо з нашими партнерами, щоб досягти цієї конвергенції, сумісності зовнішньої політики та санкційних рішень", - наголосив він.

Крім того, Макеєв додав, що важливим елементом взаємодії з партнерами буде також упровадження санкцій проти осіб, пов'язаних із системними порушеннями прав людини, особливо на окупованих територіях: в окупованому Криму й на окупованому Росією Донбасі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко закликав німецьких депутатів до нового формату підтримки України

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА