16:42 13.06.2024

Столтенберг: Рада Україна-НАТО обговорить термінові потреби України в озброєнні та створення структури для стійкої та довгострокової підтримки

2 хв читати
Столтенберг: Рада Україна-НАТО обговорить термінові потреби України в озброєнні та створення структури для стійкої та довгострокової підтримки

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг каже, що під час засідання Ради Україна-НАТО міністри оборони обговорять термінові потреби України в озброєнні та створення надійної структури для стійкої та довгострокової підтримки.

"Я з нетерпінням очікую разом з вами (звернувся до міністра Умєрова) проведення Ради Україна-НАТО, у рамках якої обговоримо і термінові потреби в плані надання допомоги Україні в безпековій сфері, особливо потреби в засобах протиповітряної оборони, і те, як гарантувати, що в нас є надійна структура для підтримки в довгостроковій перспективі, так само як і допомогти вам побудувати майбутнє Збройних сил України", - сказав Столтенберг у четвер у Брюсселі на спільному з міністром оборони України Рустемом Умєровим підході до преси перед початком засідання Ради Україна-НАТО.

Він повідомив, що перед засіданням Ради Україна-НАТО відбулося засідання Контактної групи щодо України, так званий "Рамштайн", у якому обидва взяли участь. За словами Столтенберга, під час цього засідання "союзники оголосили про більшу підтримку України". "Це надзвичайно важливо. Ми закликаємо наших союзників робити подальші кроки, а також гарантувати, що допомогу буде доставлено якомога швидше", - додав генсек НАТО.

Столтенберг також відзначив "хоробрість і сміливість особисто вас, політичного і військового керівництва, але не в останню чергу - чоловіків і жінок у формі на полі бою в Україні, які справили враження на весь світ". "Вони дозволили досягти значних успіхів, виштовхнувши російських загарбників, а також завдали важких втрат російським військам. Це важливо для України, але й важливо для нас, тому що ви насправді боретеся за цінності, в які ми всі віримо", - констатував він.

Зі свого боку Умєров висловив сподівання на продуктивність майбутнього засідання, відзначивши лідерство Столтенберга в підтримці України. "Ми цінуємо ваше особисте керівництво, партнерів по НАТО, у сфері нашої термінової підтримки. Я з нетерпінням чекаю можливості обговорити з вами моделі довгострокового співробітництва. Я думаю, що це буде наша остання зустріч перед Вашингтонським самітом, на який ми з нетерпінням чекаємо найближчим часом на рівні керівництва", - зазначив міністр оборони.

Умєров також зазначив, що міністри обговорять питання термінових потреб України та запропонованих "інституційних змін".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Через ракетну атаку РФ оголошено масштабну повітряну тривогу, у Києві працювала ППО

ЄС і Китай планують консультації щодо підвищення ставок європейського ввізного мита на імпорт електромобілів

Окупанти за день здійснили 30 обстрілів прикордоння Сумської області, зафіксовано 91 вибух

Президент Польщі Дуда під час візиту до Китаю обговорить питання безпеки в Європі, зокрема війну в Україні

Окупанти за добу здійснили 3200 обстрілів по території України - Генштаб

Від початку доби відбулося понад 130 бойових зіткнень, на покровському напрямку їхня кількість зросла до 44 - Генштаб

Американський авіаносець "Ейзенхауер", який протистояв атакам хуситів, покине Червоне море

У Черкаській області поліцейські затримали підозрюваного у вбивстві малолітньої дитини

У Харкові вже 54 постраждалих - Синєгубов

Ракета, спрямована РФ на Одесу, втратила боєздатність над акваторією Чорного моря

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА