11:36 08.02.2023

НБУ відніс банк "Форвард" до категорії неплатоспроможних

2 хв читати
НБУ відніс банк "Форвард" до категорії неплатоспроможних

Національний банк України (НБУ) відніс банк "Форвард" до категорії неплатоспроможних, повідомила пресслужба регулятора в середу.

Відповідне рішення №49-рш правління НБУ ухвалило 7 лютого.

Рішення ухвалено у зв'язку з неприведенням банком своєї діяльності у відповідність до вимог законодавства після віднесення його до категорії проблемних, а також з огляду на подальше суттєве та незворотне погіршення фінансового стану цього банку за відсутності дієвих заходів для його поліпшення та неможливість і недостатність запланованої банком "Форвард" капіталізації.

Пресслужба наголосила, що віднесення банку до категорії неплатоспроможних аж ніяк не вплине на стабільність банківського сектору, оскільки частка фінустанови становила 0,1% активів платоспроможних банків.

Як повідомлялося, 24 листопада 2022 року правління НБУ ухвалило рішення віднести банк "Форвард" до категорії проблемних. Підставою для такого рішення стало встановлення факту здійснення банком ризикової діяльності за ознакою недостатності доходів банку, що створює в майбутньому ризик зменшення його регулятивного капіталу та порушення встановлених Нацбанком економічних нормативів капіталу.

З моменту віднесення банку до категорії проблемних його фінансовий стан суттєво погіршився, падіння капіталу продовжилося без перспектив його поліпшення. Це, зі свого боку, становить загрозу інтересам вкладників та кредиторів банку.

НБУ уточнив, що кожен вкладник банку отримає від Фонду гарантування вкладів фізосіб відшкодування в повному розмірі вкладу, включно з відсотками, нарахованими станом на кінець дня, що передує дню початку процедури виведення банку з ринку.

Загалом можлива сума виплат гарантованої суми вкладникам на 21 січня 2023 року становить 1 млрд 535,6 млн грн.

Кінцевим бенефіціарним власником банку є громадянин Росії Рустам Таріко. Указом президента України у жовтні 2022 року введено в дію відповідне рішення Ради національної безпеки і оборони України, яким до Таріко застосовано персональні санкції.

За інформацією НБУ, на 1 листопада 2022 року банк за розміром активів посідав 42-ге місце (2,5 млрд грн) із 67 діючих банків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА