12:28 19.07.2022

У Києві на одну вакансію претендують десятеро безробітних – міський центр зайнятості

2 хв читати
У Києві на одну вакансію претендують десятеро безробітних – міський центр зайнятості

Київський міський центр зайнятості заявляє, що у столиці на одну вакансію претендують десятеро безробітних.

"За даними статистики, у Києві на одну вакансію претендують 10 безробітних. Проте ситуація в різних галузях різна. За видами економічної діяльності найбільше вакансій станом на 1 липня 2022 року налічується у сфері адміністративного обслуговування (17%), охорони здоров’я (15%), в освіті (13%), на підприємствах переробної промисловості (12%), в оптовій та роздрібній торгівлі (9%)", - йдеться у повідомленні відділу інформаційної роботи Київського міського центру зайнятості.

Зазначається, що у професійному розрізі найбільше пропозицій із працевлаштування є для слюсарів, електромонтерів, електрогазозварників, малярів, робітників із комплексного обслуговування та ремонту будинків, а також учителів, лікарів, фармацевтів, інженерів, економістів.

"Як завжди в ціні, водії, фрезерувальники, токарі, оператори верстатів з програмним управлінням, трактористи, машиністи. Затребувані також сестри та брати медичні, вихователі, соціальні працівники. Не обійтись і без робітників з комплексного прибирання будинків, двірників, прибиральників, вантажників, підсобних робітників. Потрібні також швачки, кухарі, помічники вихователя", - йдеться в повідомленні.

Водночас у відомстві заявляють, що дисбаланс між попитом та пропозицією робочої сили, який нині збільшився порівняно з відповідним періодом минулого року, призвів до того, що представникам окремих професій, навпаки, стало важче працевлаштуватися.

Так, найбільша невідповідність між попитом та пропозицією на робочу силу у професійно-кваліфікаційному розрізі спостерігалася серед службовців та керівників (на 1 вакансію претендують 69 осіб), технічних службовців (58 осіб), спеціалістів (11 осіб), працівників сфери торгівлі та послуг (10 осіб).

За видами економічної діяльності найбільше навантаження на вільне робоче місце спостерігається у сферах постачання електроенергії, фінансової та страхової діяльності, інформації та телекомунікації, розміщення, харчування та у будівництві.

Крім того, гостра нестача вакансій спостерігається для бухгалтерів, менеджерів різних спеціалізацій, продавців-консультантів, водіїв автотранспортних засобів, комірників, адміністраторів, керівників різного рівня та продавців.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА