16:04 28.09.2021

Розвиток інфраструктури формату "море-залізниця" буде одним з основних завдань "Великого будівництва" - міністр

1 хв читати
Розвиток інфраструктури формату "море-залізниця" буде одним з основних завдань "Великого будівництва" - міністр

Україна планує розвивати залізничну інфраструктуру у сполученні з морськими портами, повідомило Міністерство інфраструктури України на сайті у вівторок,

"Україна не може ігнорувати попит і потенціал мультимодальних перевезень, зокрема з азійськими країнами, тому оновлення і розвиток інфраструктури для формату "море-залізниця" буде одним з основних завдань "Великого будівництва" найближчими роками", - наголосив міністр інфраструктури Олександр Кубраков, слова якого наводяться в повідомленні.

За його словами, Україна має великий експортний потенціал, і нова команда міністерства активно працює над його розвитком.

"Нам важливо інтегруватися у світову систему мультимодальних перевезень, яка розширюється швидкими темпами та визначає сучасну логістику. Наприклад, у ЄС частка контейнерних перевезень - близько 45%. В Україні ми говоримо лише про 2,5%", - наголосив Кубраков.

Наразі, за його словами, Україна не може повною мірою використовувати фактор свого географічного положення, оскільки фактично її залізнична та портова інфраструктури все ще перебувають у застарілому стані.

Як повідомлялося, "Укрзалізниця" запустила контейнерний поїзд з експортним вантажем в Китай і в майбутньому планує зробити такі відправки регулярними.

Між Україною та Китаєм уже давно тривали переговори щодо розвитку експортного потенціалу. Це питання порушував і президент України Володимир Зеленський під час конференції "Ялтинська Європейська Стратегія 2021".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА