13:05 27.09.2021

Підтримка підприємців є фундаментом економічного розвитку - нардеп Рудик

2 хв читати
Підтримка підприємців є фундаментом економічного розвитку - нардеп Рудик

Уряд узяв на озброєння пропозицію партії "Голос" про особливості роботи для вакцинованих людей під час карантину, але підприємці потребують більше системної підтримки і у часи локдауну, і загалом, їм потрібні системні та виважені кроки, заявила лідерка партії "Голос", народний депутат Кіра Рудик.

"Ми вітаємо, що уряд уже використовує деякі наші пропозиції. Але цього недостатньо, щоб підтримати підприємців та спонукати економіку до більш швидкого відновлення. Держава має виступити з послідовною та системною програмою підтримки економіки, не створювати проблем для бізнесу (точніше, не посилювати вже створені коронавірусом виклики), а також розуміти, що без підтримки людей справи економічний розвиток буде заблоковано", - наводить слова депутата прес-служба політсили.

"Голос" розробив план підтримки бізнесу, який, за словами Рудик, містить кілька нескладних кроків. Насамперед партія пропонує переспрямувати 10 млрд грн для підтримки підприємців: цього вистачить, щоб надати фінансування тим, чия справа може не пережити локдауну.

По-друге, необхідно ухвалити законопроект "Голосу" №5132, який передбачає продовження мораторію на перевірки бізнесу і звільняє від сплати ЄСВ підприємців, які змушені обмежити свою роботу під час локдауну.

Водночас "Голос" закликає не ухвалювати законопроект №5600, який фактично є фінансовим терором для українців. Натомість партія пропонує свою альтернативу - законопроект №5600-1, який "гарантує рівні податкові правила для всіх і скасовує податкові пільги для олігархічного бізнесу та монополій".

Крім того, в політсилі наголошують на потребі передбачити довгострокове зниження податкового тиску на підприємців і найманих працівників. Йдеться про податки на доходи фізичних осіб, ЄСВ і зниження податку на працю з 41,5% до 35%.

"Українські чиновники та депутати монобільшості сприймають малий та середній бізнес як нескінченне джерело грошей для своїх проектів та забаганок. Але лише підтримка підприємців дасть змогу не тільки подолати наслідки коронавірусу, а й сформує фундамент для довгострокового економічного розвитку та високого рівня життя українців", - додала Кіра Рудик.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зниження облікової ставки до 11,5-12% до кінця 2024 р. допускають чотири члени КМП, ще сім очікують 13% - НБУ

В.о. директора ДП "Укрспирт" призначено Станіслава Банчука

Нацбанк України розробив альтернативний сценарій на випадок вищих безпекових ризиків зі зростанням ВВП у 2025 р. на 3,3%

Чистий продаж валюти НБУ цього тижня знизився до $507,8 млн

Доходи загального фонду держбюджету України у квітні-2024 знизилися до 154,6 млрд грн, видатки - до 253,4 млрд грн

Шанхай є лідером за кількістю кав'ярень у Китаї - понад 9,5 тис.

Нацбанк зняв обмеження щодо імпорту робіт і послуг та запровадив інші валютні послаблення

Державний оператор тилу посів 1 місце на Prozorro за рівнем конкурентності закупівель

Велика Британія виділила 16 млн фунтів на реалізацію в Україні 13 інноваційних проєктів в енергетиці - глава Міненерго

НБУ вимагає від Getin Holding продати Ідея Банк протягом півроку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА