18:20 07.04.2021

Уряд України затвердив постанову для запуску в 2021 р. супутника "Січ-2-1"

2 хв читати
Уряд України затвердив постанову для запуску в 2021 р. супутника "Січ-2-1"

Кабінет Міністрів України на засіданні в середу визначив держпідприємство "Конструкторське бюро "Південне" ім. Янгеля замовником робіт із забезпечення запуску космічного апарата дистанційного зондування землі (ДЗЗ) "Січ-2-1" і його страховки, а також джерела відповідного фінансування.

"Шлях до здійснення всіх необхідних організаційних та фінансових кроків із підготовки та виведення космічного апарата "Січ-2-1" ("Січ-2-30") відкритий. Надалі справа за Державним космічним агентством України та КБ "Південне", - прокоментував це рішення віце-прем'єр - міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський у Facebook.

Він підтвердив завдання, поставлене президентом і урядом, про запуск супутника до кінця поточного року й наголосив, що такі запуски мають стати регулярними.

Згідно з проектами документів, розміщеними на сайті уряду, оператором оптико-електронної космічної системи ДЗЗ буде Національний центр управління і випробувань космічних засобів, і результати роботи цієї системи будуть безкоштовними для центральних органів виконавчої влади.

У матеріалах зазначається, що, крім бюджетних коштів, на запуск супутника буде використано залишки залучених під держгарантії коштів за проектом створення космічного ракетного комплексу "Циклон-4".

У документах також зазначається, що "Січ-2-1" планується внести до європейської програми ДЗЗ Copernicus, а інтервал просторової розрізненості 5-10 м широко затребуваний у народному господарстві. Прямий економічний ефект очікується завдяки продажу комерційним структурам щонайменше 150 тис. кв. км і оцінюється в $5 млн на рік тільки за рахунок даних, отриманих з України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Доходи загального фонду держбюджету в травні трохи знизилися до 151,6 млрд грн

Diia.City United закликала уряд прискорити запровадження е-бронювання та збільшити термін броні до 12 місяців

РФ завдала ударів по енергооб'єктах у п'яти областях, можливі зміни в обмеженні електропостачання - Міненерго

Націоналізовано активи компанії, пов'язаної з російським букмекером, на суму понад 1,8 млрд грн

Аграріям із чинною бронню на мобілізацію автоматично пролонговано її на 1 місяць

"Укренерго" запроваджує ліміти споживання на перший день літа з 18:00 до 23:00

"Укренерго" попереджає про ймовірне повернення до обмежень е/е через можливий дефіцит

Кабмін встановив із 1 червня тариф на е/е для населення в 4,32 грн/кВт-год - перший заступник голови енергокомітету Ради

Країни ЄС згодні координувати зусилля для скорочення імпорту енергоносіїв із РФ до нуля - єврокомісар

США планують залучити понад $62 млрд бюджетної допомоги Україні від міжнародних партнерів - заступник міністра

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА