17:30 03.03.2021

МХП навесні відкриє R&D-центр для проведення досліджень

2 хв читати
МХП навесні відкриє R&D-центр для проведення досліджень

Агрохолдинг "МХП" планує відкрити навесні 2021 року департамент технології, якості та безпеки своєї харчової продукції для проведення досліджень і вивчення потреб клієнтів виробника курятини, випливає з матеріалів "Forbes Україна".

"Ми зможемо розробляти нові продукти для себе й інших компаній, вивчати смаки різних сегментів споживачів, проводити дегустації, збирати фокус-групи, тестувати пакувальні матеріали і ще багато чого", - зазначила дружина голови правління МХП Олена Косюк, яка очолює цей департамент.

Вона уточнила, що наразі в Україні такого центру ще немає, і раніше по такі дослідження доводилося звертатися за кордон. За її даними, центр створюватиме й удосконалюватиме нові продукти, які відповідають МХП за кулінарною концепцією.

"Архітектура наших фабрик наразі технологічно не підходить для роботи з кулінарними продуктами. Треба було або знайти підрядну організацію, або створити свою кулінарну платформу. R&D-центр стане таким місцем", - уточнила Косюк.

Як повідомлялося, МХП - найбільший виробник курятини в Україні. Виробляє також зернові, соняшникову олію, продукти м’ясопереробки. На європейський ринок агрохолдинг постачає охолоджені півтуші курей, які переробляють, зокрема, на його підприємствах у Нідерландах і Словаччині. У лютому 2019 року МХП завершив операцію з придбання словенської компанії Perutnina Ptuj.

Виручка МХП за дев'ять місяців 2020 року знизилася на 6% - до $1,41 млрд. Агрохолдинг отримав $109 млн чистого збитку проти $276 млн чистого прибутку за дев'ять місяців 2019 року. Це пов'язано зі збитками від курсової різниці в $191 млн за січень-вересень 2020 року порівняно з прибутком у розмірі $182 млн за січень-вересень 2019 року. EBITDA МХП за зазначений період скоротилася на 7% - до $332 млн.

Обсяги продажу курятини агрохолдингом у 2020 році зросли на 4% порівняно з 2019 роком - до 698,02 тис. тонн. МХП за аналогічний період зібрав на 30% менше врожаю зернових із 356,04 тис. га землі - 1,7 млн тонн. Зокрема, урожай кукурудзи у 2020 році знизився порівняно з 2019 роком на 34% - до 864,53 тис. тонн, пшениці - на 30% до 208,14 тис. тонн, рапсу - на 34%, до 80,70 тис. тонн, сої - на 57%, до 43,19 тис. тонн за зростання врожаю насіння соняшнику на 9% - до 261,89 тис. тонн. Урожай інших зернових (включно з ячменем, житом, цукровим буряком, сорго) скоротився на чверть - до 248,47 тис. тонн.

Засновником, мажоритарним акціонером і головою правління МХП є український бізнесмен Юрій Косюк.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укрнафта" провела перше за 11 років 3D сейсмічне дослідження

Виплата пенсій пенсіонерам-переселенцям, які не пройшли ідентифікацію, поновлюється після її проходження - Мінсоцполітики

ДП "Ліси України" додали до переліку критично важливих для економіки підприємств

Бізнес другий місяць поспіль позитивно оцінює поточну ділову активність - НБУ

Кількість переказів у NovaPay в I кв.-2024 зросла на 18%, транзакцій - на 24%

У "Метінвесті" очікують повернення на робочі місця 6-7 тисяч із 8 тисяч мобілізованих працівників

Бізнес другий місяць поспіль позитивно оцінює поточну ділову активність - НБУ

McDonald's планує розширення партнерських проєктів із АЗС

McDonald's готує оновлення ресторану поруч із вокзалом у Києві, шукає ділянку поруч із Львівським вокзалом

"Укрнафта" продовжила реалізацію пального жителям Харківщини за спеціальною ціною до кінця травня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА