19:09 27.01.2021

Місія МВФ в Україні щодо першого перегляду програми stand-by продовжує роботу

2 хв читати
Місія МВФ в Україні щодо першого перегляду програми stand-by продовжує роботу

Місія Європейського департаменту Міжнародного валютного фонду (МВФ) з питань першого перегляду програми для України у форматі stand-by продовжує роботу, повідомив глава представництва МВФ в Україні Йоста Люнгман.

"Місія МВФ продовжує свою роботу у форматі дистанційних зустрічей із представниками влади України", - відповів він на запит агентства "Інтерфакс-Україна".

Як повідомлялося, місія стартувала 21-23 грудня минулого року, після чого було взято перерву на свята до 11 січня. Місія проводить дистанційне обговорення з владою України останніх актуальних економічних подій, а також заходів та реформ, необхідних для завершення першого перегляду.

МВФ 9 червня 2020 року затвердив нову 18-місячну програму stand-by для України на SDR3,6 млрд (приблизно $5 млрд) із негайним виділенням $2,1 млрд першого траншу.

Після виділення першого траншу було намічено чотири перегляди програми: за підсумками червня, вересня та грудня цього року, а також червня 2021 року - із завершенням цих переглядів відповідно 1 вересня і 1 грудня цього року та 15 травня і 15 жовтня - наступного. Розміри другого і третього траншу - по $700 млн, третього - $560 млн і заключного четвертого - $980 млн. Передбачалося, що віртуальна місія щодо першого перегляду програми працюватиме 13-23 липня, проте цей план було порушено.

За даними інформованих джерел агентства "Інтерфакс-Україна", програма stand-by фактично була поставлена "на паузу" через дії з боку української сторони, які поставили під сумніви базові принципи співпраці за програмою. Однак заяви президента Володимира Зеленського про прихильність реформам і боротьбі з корупцією та низка конкретних кроків, зокрема ухвалення держбюджету-2021 та відновлення оргструктури Нацбанку, дали змогу заявити про місію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фонд енергоефективності запускає програму "ГрінДІМ" для ОСББ та ЖБК

Енергетики повернули світло майже всім споживачам Сумщини, знеструмленим після ударів РФ по енергооб'єктах у понеділок - Міненерго

"Укрнафта" й АРМА звернулися до АМКУ по дозвіл на концентрацію для управління активами групи "Татнефть"

"Аврора" стане першим орендарем М10 Lviv Industrial Park

НБУ в понеділок зміцнив курс гривні на 4 коп.

Зниження облікової ставки до 11,5-12% до кінця 2024 р. допускають чотири члени КМП, ще сім очікують 13% - НБУ

В.о. директора ДП "Укрспирт" призначено Станіслава Банчука

Нацбанк України розробив альтернативний сценарій на випадок вищих безпекових ризиків зі зростанням ВВП у 2025 р. на 3,3%

Чистий продаж валюти НБУ цього тижня знизився до $507,8 млн

Доходи загального фонду держбюджету України у квітні-2024 знизилися до 154,6 млрд грн, видатки - до 253,4 млрд грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА