21:38 31.03.2020

"Метінвест" призупинив роботу своїх італійських підприємств і може обмежити виробництво українських заводів через пандемію коронавірусу

3 хв читати
"Метінвест" призупинив роботу своїх італійських підприємств і може обмежити виробництво українських заводів через пандемію коронавірусу

"Метінвест", міжнародний гірничо-металургійний холдинг, призупинив роботу двох своїх перекатних підприємств в Італії у зв'язку з пандемією вірусу COVID-19 і виконанням вимог уряду Італії про припинення роботи металургійних підприємств країни.

Як повідомляється в прес-релізі компанії у вівторок ввечері, італійські заводи групи - Ferriera Valsider і Metinvest Trametal - для протидії поширення вірусу закриті до 3 квітня 2020 року.

Очікується, що в період зупинки обсяг виробництва на цих заводах знизиться до 40 тис. тонн. Група не виключає, що уряд Італії може накласти додаткові обмеження на роботу підприємств металургійної галузі, при яких обмеження на проведення всіх основних або частини операційних процесів на Ferriera Valsider і Metinvest Trametal буде продовжено.

Водночас, уточнюється, що наявність на складах підприємств напівфабрикатів дозволить швидко відновити нормальний темп роботи відразу після виходу з карантину при наявності попиту на металопродукцію.

У разі продовження обмежень на італійських заводах і нестабільності, що триває на європейському ринку, "Метінвест" прогнозує зниження виробництва і на своїх українських комбінатах - зокрема, на "Азовсталі". Так, група розглядає можливість повної зупинки виробництва слябів на цьому комбінаті.

Крім того, розглядається варіант зупинки доменної печі №3 на "Азовсталі" і перенесення запуску зупинених на капремонт доменних печей №4 на ММК імені Ілліча та №4 на "Азовсталі" (з квітня на травень). Зі свого боку, комбінат "Запоріжсталь" (спільне підприємство) не виключає можливості перенесення запуску доменної печі №5 після планової реконструкції. Остаточні рішення про запуск печей в роботу прийматимуться виходячи з наявності замовлень у квітні і актуальної світової ситуації, констатується в прес-релізі.

Також повідомляється, що зайві обсяги залізорудної сировини, вироблені на гірничо-збагачувальних комбінатах групи в Кривому Розі через можливе зниження обсягів виробництва чавуну, будуть спрямовані на традиційні ринки збуту - зокрема, в Китай.

Як повідомлялося, "Метінвест" заявив про прийняття безпрецедентних заходів з боротьби з коронавірусом. "Ми розуміємо, що в цей час як ніколи важливі чіткі і усвідомлені дії великого бізнесу, а саме максимальна турбота про співробітників і допомогу жителям міст присутності. Тому своїм головним завданням ми вважаємо підготовку до можливих наслідків поширення вірусу. Ми маємо намір усіма силами убезпечити свої підприємства , щоб вони продовжували безперебійно працювати і забезпечувати робочі місця, сплачувати податки і підтримувати економіку країни, яка напряму залежить від їх діяльності", - йшлося раніше в заяві компанії.

При цьому зазначалося, що здоров'я і безпека співробітників - безумовний пріоритет у роботі компанії. З 17 березня на всіх підприємствах "Метінвесту" введені особливі заходи щодо запобігання поширення коронавірусу. Скасовано всі масові заходи і відрядження. Всі робочі приміщення та автотранспорт, який доставляє співробітників підприємств на роботу і додому, проходять регулярну санітарну обробку. Столові переведені в режим буфетів з упакованими продуктами і бутильованою водою.

Незважаючи на складну ситуацію, "Метінвест" продовжує виплачувати зарплату в повному обсязі всім своїм співробітникам. Адміністративний персонал керуючої компанії і до 95% адмінперсоналу виробничих підприємств переведені на віддалену роботу. Працівники, які перебувають в зоні ризику, відправлені в оплачувані відпустки або переведені на роботу віддалено. Крім того, в умовах економічної невизначеності підприємства "Метінвесту" вирішили тимчасово відмовитися від податкових канікул, щоб забезпечити стабільність наповнення місцевих і державного бюджетів, а також ефективність заходів з боротьби з вірусом COVID-19.

"Метінвест" є вертикально інтегрованою гірничодобувною групою компаній, що управляє активами в кожній ланці виробничого ланцюжка від видобутку ЗРС і вугілля та виробництва коксу до випуску напівфабрикатів і кінцевої продукції зі сталі, трубопрокату і рулонів, а також виробництва іншої продукції з високою доданою вартістю. Група складається з видобувних і металургійних підприємств, що знаходяться в Україні, Європі та США, має мережу продажів з охопленням всіх ключових світових ринків.

"Метінвест" - найбільший гірничо-металургійний холдинг України. Підприємства групи знаходяться переважно в Донецькій, Луганській, Запорізькій і Дніпропетровській областях.

Основними акціонерами "Метінвесту" є група "СКМ" (71,24%) і "Смарт-холдинг" (23,76%), які спільно керують компанією.

ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА