20:21 19.10.2019

Милованов назвав ситуацію із зупинкою тютюнового заводу BAT шантажем держави виробником

2 хв читати
Милованов назвав ситуацію із зупинкою тютюнового заводу BAT шантажем держави виробником

Міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов вважає, що тютюнові компанії, котрі працюють в Україні, шантажують уряд закриттям бізнесу з метою поліпшення умов.

"Тютюнові компанії хочуть кращих умов і шантажують уряд закриттям бізнесу", - написав він на своїй сторінці а соцмережі Facebook.

За словами Милованова, тютюнові компанії замість того, щоб сісти разом з урядом і вирішити проблему контрафакту і тіньового ринку, кажуть - "залиште статус-кво".

"Там йде боротьба і шантаж. У ВР є пропозиція жорсткого регулювання прибутку дистриб'юторів. Причина - тіньовий ринок і дистриб'ютор-монополіст. Кажуть, пов'язаний з виробниками. Наскільки це правда - не знаю. Чому дистриб'ютора-монополіста, який працює "в сіру", захищають виробники - мені незрозуміло. Водночас, я вважаю неправильним боротися з монополістом через пряме регулювання цін. Для цього є антимонопольний комітет", - зазначив міністр.

Як повідомлялося, British American Tobacco (BAT), один з найбільших у світі виробників тютюнової продукції, 11 жовтня 2019 року зупинив виробництво на заводі "В.А.Т.-Прилуки" в Чернігівській області.

Компанія вказала, що причиною є прийнятий Верховною Радою законопроект №1049 з нормою про державне регулювання торгової націнки на їхні товари.

Раніше "Філіп Морріс", "Джей Ті Інтернешнл Компанії", "Брітіш Американ Тобакко" і "Імперіал Тобакко" розглядають можливість скорочення виробництва і подальшого закриття фабрик на території України через прийняття Верховною Радою законодавчої норми про державне регулювання торгової націнки на їх товари.

Прийнятий 4 жовтня у другому читанні законопроект №1049 про введення єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування встановлює фіксовану маржу для оптових і роздрібних торговців тютюновими виробами на рівні 7% і 13% від максимальної роздрібної ціни за пачку.

Після цього Рада підприємців при Кабінеті міністрів звернулася з проханням до президента Володимира Зеленського накласти вето на законопроект про введення єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (№1049), оскільки він позбавляє підприємства права встановлювати ціни на тютюнові вироби.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДП "Ліси України" додали до переліку критично важливих для економіки підприємств

Бізнес другий місяць поспіль позитивно оцінює поточну ділову активність - НБУ

Кількість переказів у NovaPay в I кв.-2024 зросла на 18%, транзакцій - на 24%

У "Метінвесті" очікують повернення на робочі місця 6-7 тисяч із 8 тисяч мобілізованих працівників

Бізнес другий місяць поспіль позитивно оцінює поточну ділову активність - НБУ

McDonald's планує розширення партнерських проєктів із АЗС

McDonald's готує оновлення ресторану поруч із вокзалом у Києві, шукає ділянку поруч із Львівським вокзалом

"Укрнафта" продовжила реалізацію пального жителям Харківщини за спеціальною ціною до кінця травня

Частка угод із купівлі житла на умовах розстрочки досягла 95% - група DIM

ЄБРР планує покрити до 50% ризику за новими сублізинговими договорами "ОТП Лізинг" на EUR80 млн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА