12:17 08.01.2019

Законопроект про обіг сільгоспземель перебуває на стадії доопрацювання та узгодження

2 хв читати
Законопроект про обіг сільгоспземель перебуває на стадії доопрацювання та узгодження

Проект закону "Про обіг земель сільськогосподарського призначення" на сьогодні перебуває на стадії доопрацювання та узгодження з представниками громадських організацій аграрного сектора, повідомили в Державній службі з питань геодезії, картографії та кадастру.

Згідно з інформацією відомства, мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення в Україні діятиме до ухвалення закону про обіг сільгоспземель, зокрема і в часовий проміжок із 1 до 20 січня 2019 року.

"Діючою редакцією п. 15 розділу Х "Перехідні положення" Земельного кодексу України визначено, що купівля/продаж або інший спосіб відчуження земельних ділянок та земельних часток (паїв) до набуття чинності закону про обіг земель сільськогосподарського призначення не допускається", - прокоментували в Держгеокадастрі агентству "Інтерфакс-Україна" заяву депутата Олексія Мушака (фракція "Блок Петра Порошенка") про те, що мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення не діятиме з 1 до 20 січня 2019 року.

Тобто через відсутність закону про обіг земель сільськогосподарського призначення мораторій на їхній продаж діє в повному обсязі. Нотаріуси, як і раніше, відмовлятимуть у завіренні договорів купівлі/продажу сільськогосподарських земель, навіть якщо такі з'являться в період із 1 до 20 січня 2019 року.

Як повідомлялося, Верховна Рада 20 грудня 2018 ухвалила законопроект №9355-5 про продовження мораторію на продаж земель сільгосппризначення до 1 січня 2020 року. Зокрема, передбачено, що Кабінет Міністрів до 1 березня 2019 року має розробити і внести на розгляд парламенту проект закону про обіг земель сільськогосподарського призначення.

Пізніше народний депутат О.Мушак повідомив, що мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення не діятиме в період з 1 до 20 січня 2019 року через реєстрацію постанови про скасування результатів голосування за законопроект №9355-5, яке відбулося із порушенням процедури.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ завершує розробку законопроєкту про систему страхування воєнних ризиків в Україні

Довгострокове контрактування дозволить вітчизняним виробникам оборонної продукції розширити виробництво - "Українська бронетехніка"

Скасування ЄС мита допомогло українському ГМК під час війни, але потрібно прибрати з євроринку російську продукцію - менеджер "Метінвесту"

Миколаїв просить у Кабміну та Верховної Ради дозволу спрямовувати на відновлення житла кошти з місцевого бюджету

Мінфін США продовжив до листопада дозвіл на пов'язані з енергетикою операції з російськими банками

Дві шахти на Донеччині були знеструмлені через обстріл, аварійної допомоги з Європи 29 квітня не залучали - Міненерго

НБУ в понеділок послабив курс гривні на 6 коп.

"Українська біржа" заявляє про відсутність підстав позбавлення її ліцензії та готова юридично відстоювати свою правоту

Вартість завершення першого етапу валютної лібералізації оцінюють у $5,5 млрд

Україна та ОАЕ завершили переговори щодо Угоди про всеосяжне економічне партнерство

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА