Інтерфакс-Україна
12:01 27.09.2018

McDonald's відмовиться від використання штучних інгредієнтів у популярних бургерах

2 хв читати
McDonald's відмовиться від використання штучних інгредієнтів у популярних бургерах

 McDonald's Corp. відмовиться від штучних інгредієнтів у низці своїх продуктів, щоб залучити споживачів, які, як упевнені в компанії, не хочуть вживати в їжу такі речовини, як, наприклад, пропіонат кальцію або бензоат натрію.

Ці та інші штучні добавки, виявлені в булочках, сирі і соусах для окремих найвідоміших бургерів McDonald's, більш не використовуватимуться в складі продуктів американських ресторанів мережі.

У складі "Біг Мака", "Роял чізбургера", а також бургери дитячого меню відтепер не міститимуть штучних консервантів, ароматизаторів і барвників, заявила компанія.

McDonald's прагне стати більш орієнтованою на здорове харчування, очікуючи, що це допоможе компанії повернутися до зростання продажу на американському ринку, що є для неї основним, пише газета The Wall Street Journal.

Навесні цього року McDonald's стала використовувати свіже, а не заморожене м'ясо для виробництва "Роял чізбургера". Крім того, компанія відмовилася від штучних добавок у наггетсах і перейшла на використання вершкового масла замість маргарину при приготуванні "Макмаффіна" з яйцем.

Вже після цих змін продаж наггетсів і бургерів виріс, зазначають у McDonald's.

Відмова від штучних інгредієнтів та їх заміна натуральними скоротить термін зберігання продуктів або потребуватиме їх додаткового заморожування, попередила компанія.

Тоді як у сирі та інших продуктів замінити штучні добавки натуральними виявилося нескладно, проблема виникає із маринованими огірками, що використовують у бургерах McDonald's.

У компанії зазначають, що їй може знадобитися більше двох років, щоб позбутися від штучних добавок при приготуванні огірків, домігшись збереження колишнього смаку.

Відповідно до звітності компанії за другий квартал поточного року, зіставний продаж McDonald's в США виріс на 2,6%. Темпи його підвищення, однак, виявилися гіршими за консенсус-прогноз ринку, що передбачав зростання на 3%.

ОСТАННЄ

Доступ української аграрної продукції на ринки ЄС обговорили на засіданні Українсько-польської міжурядової комісії

Винороби Європи в шоці від погрози Трампа запровадити мита у 200% на ввезення їхньої продукції

НЕФКО вже завершило 24 проєкти у межах програми “Зелене відновлення України"

Обленерго повідомляють про можливі аварійні ситуації в електромережах внаслідок сильного вітру 13-14 березня

"Хмельницькобленерго" з початку березня отримало від постачальників 3 тис. вимог на відключення е/е споживачам

"Украерорух" в межах проєкту CEF дослідить динаміку обладнання літаків сучасною системою спостереження

Україна і Туреччина домовились збільшити обсяги торгівлі агропродукцією

"Укрфінжитло" вивчає можливість залучення іноземних банків до програми "єОселя"

"Рівнеазот" відновив роботу після вимушеної перерви через нестабільне електропостачання

Середня зарплата українців у лютому-2025 зросла на 2% - Work.ua

РЕКЛАМА

UKR.NET- новини з усієї України

РЕКЛАМА