13:39 06.09.2018

У Києві відбулося укладення договору про реалізацію інвестиційного проекту з будівництва ВЕС у Херсонській області вартістю $450млн

2 хв читати
У Києві відбулося укладення договору про реалізацію інвестиційного проекту з будівництва ВЕС у Херсонській області вартістю $450млн

В адміністрації президента України в четвер відбулося укладення договору про реалізацію міжнародного інвестиційного проекту з будівництву комплексу вітрових електростанцій у Херсонській області за провідної ролі норвезької компанії NBT.

Як повідомив за підсумками укладення сторонами документа президент України Петро Порошенко, цей договір із будівництва вітропарку загальною потужністю 250МВт дасть змогу забезпечити практично половину потреб в електроенергії всієї Херсонської області.

Глава Української держави зазначив, що загальний обсяг інвестицій, передбачений цим договором, становить "майже $450млн".

"Українські реформи приносять результат у вигляді норвезьких інвестицій", - заявив П.Порошенко.

NBT розробляє вітряні електростанції на ринках, що розвиваються. Компанія має офіси в Осло (Норвегія), Лімассолі (Кіпр), Пекіні (Китай), Сінгапурі, Києві (Україна) та Карачі (Пакистан). Корпоративне управління та адміністрування розташовується в Осло, а технічні функції та закупівлі виконують у Пекіні та Сінгапурі.

NBT володіє 49% вітряної електростанції Linxi потужністю 100 МВт у Внутрішній Монголії, Китай. Ферма працює в спільному підприємстві з Datang, одним із провідних китайських підприємств. NBT і Datang мають рамкову угоду про розробку та будівництво до 1000 МВт енергії вітру в Китаї. Крім того, NBT володіє 33% вітряної електростанції Baicheng потужністю 49,5 МВт у провінції Цзілінь, Китай. Власником більшості є GanttCo China Power Limited.

Згідно з інформацією на сайті NBT, компанія придбала "Syvashenergoprom" у Херсоні, Україна, в квітні 2018 року. "Планується побудувати вітряну електростанцію з встановленою потужністю в діапазоні 250-330 МВт", - йдеться в повідомленні на сайті компанії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА