13:45 27.07.2018

Злиття Альфа-банку (Україна) й Укрсоцбанку буде завершено в першому півріччі 2019 року

3 хв читати
Злиття Альфа-банку (Україна) й Укрсоцбанку буде завершено в першому півріччі 2019 року

Юридичне злиття Альфа-банку Україна й Укрсоцбанку (Київ) буде завершено в першому півріччі 2019 року, повідомив CEO "Альфа-Груп" в Україні, голова правління Укрсоцбанку Іван Світек.

"Юридичне злиття заплановано на I півріччя наступного року. Але до злиття таких двох гігантів, як "Альфа" і "Укрсоц", а таких злиттів на українському ринку ще не було, потрібно виконати величезну підготовчу роботу. Наразі в рамках міграції ми намагаємося всіх активних клієнтів Укрсоцбанку перевести на майданчик "Альфи". Наша мета, до якої ми планомірно рухаємося, - переведення 75% усіх активних клієнтів, зокрема і в обсягах бізнесу, на баланс Альфа-банку до кінця 2018 року", - сказав І.Світек у спільному з головою правління Альфа-банку Україна Вікторією Михайльо інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За словами В.Михайльо, в рамках підготовки до міграції було розроблено м'який формат "2 в 1", коли на майданчику Укрсоцбанку розміщуються відділення двох банків - і "Укрсоцу", й Альфа-банку. "У рамках такого формату ми можемо клієнту "Укрсоцу", доки він користується звичним сервісом у звичному відділенні, тут же розповісти про всі переваги переходу на обслуговування до Альфа-банку. Основний аргумент, звичайно, технологічність "Альфи". Хоча до об'єднаної структури ми взяли і чимало крутих ідей і проектів "Укрсоцу", наприклад, улюблену клієнтами картку Carbon. Таким чином клієнти у відділеннях "2 в 1" у зручному форматі переводять пасиви з "Укрсоцу" до "Альфи" з премією, отримують більш преміальні картки та продукти", - сказала вона .

В.Михайльо додала, що часто для клієнта в поточній роботі з банком нічого не змінюється - його обслуговують ті самі менеджери, що і раніше, але тепер працевлаштовані в Альфа-банку.

"Для нас важливо "відсмакувати" "Альфу" перед клієнтом, показавши йому нові можливості на новому для нього майданчику. І це дуже добре працює. Міграція триває вже близько року, і ми бачимо, що клієнти Укрсоцбанку, що перейшли на обслуговування до Альфа-банку, примножують свій бізнес на новому майданчику. Наприклад, ми активніше продаємо кредитні продукти, чого Укрсоцбанк не робив уже дуже давно. Крім того, всі забезпечені клієнти в Альфа-банку в рамках нашої моделі обслуговування отримують персонального менеджера... Інтернет-банкінг і мобільний додаток "Альфи" сучасніший і більш високотехнологічний", - наголосила вона.

Коментуючи питання оптимізації регіональної мережі, В.Михайльо повідомила, що нині два банки входять до фінальної хвилі міграції, в рамках якої з 301 відділення Альфа-банку і Укрсоцбанку станом на початок 2018 року до кінця року залишиться 241 відділення Альфа-банку і 8 хабів у різних регіонах, які працюватимуть у форматі "2 в 1". "У цих хабах клієнти Укрсоцбанку, які не встигли самостійно перейти на обслуговування до "Альфи", зможуть отримати стандартний сервіс. Безумовно, тут не буде нових продуктів і послуг, оскільки ми зупинили продаж усіх активних і пасивних продуктів і послуг на майданчику Укрсоцбанку: не випускаємо нові картки, а лише перевипускаємо пластик у рамках діючих, поки що не мігруючих зарплатних проектів, перестали приймати роздрібні депозити", - сказала вона.


Повний текст інтерв'ю з І.Світеком і В.Михайльо оприлюднено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна" www.interfax.kiev.ua

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА