19:36 03.04.2018

Польське держагентство ARP домовилося про викуп у Тарути Gdańsk Shipyard та GSG Towers

2 хв читати
Польське держагентство ARP домовилося про викуп у Тарути Gdańsk Shipyard та GSG Towers

Польське агентство розвитку промисловості (ARP S.A.) повідомило про завершення першого, "найважливішого" етапу переговорів про викуп частки Сергія Тарути суднобудівного заводу Gdańsk Shipyard S.A. та виробника веж для вітроелектростанцій GSG Towers Sp. z o.o.

"28 березня цього року сторони підписали угоду (так званий term sheet) щодо основних умов завершальної операції... Обидві сторони домовилися про ключові умови операції та про графік переходу до ARP контролю над компаніями", - йдеться в повідомленні ARP на його сайті.

Держагентство зазначає, що цьому передувало кілька тижнів інтенсивних переговорів, які розпочалися в січні цього року, після того, як ARP подала заявку на викуп активів в українського інвестора.

Раніше С.Тарута в коментарі "Громадському" уточнював, що переговори провадила його дочка, оскільки він нині не займається бізнесом.

У повідомленні ARP зазначено, що його пропозиція про купівлю має ринковий характер, проте інших даних немає. Згідно з релізом, закриття операції, як і раніше, потребує виконання низки умов, погоджених обома сторонами, зокрема отримання схвалення польського антимонопольного відомства.

ARP планує після отримання контролю над підприємствами стабілізувати ситуацію на них і продовжити їхню діяльність за основним профілем: суднобудування і морська енергія вітру.

Держагентство уточнює, що нині воно володіє 18,95% Gdańsk Shipyard та 50% GSG Towers, тоді як інші частки та операційний контроль належать українському інвестору.

Згідно з релізом, на суднобудівному заводі нині зайняті близько 140 людей, а на GSG Towers - близько 430 людей.

Як повідомлялося, ISD Polska придбала 76% акцій Гданської судноверфі в 2007 році. Пізніше суднобудівний бізнес було виведено зі складу корпорації ІСД, і контроль над ним зосередив С.Тарута. Український інвестор та ARP багато років провадили спір про необхідність і способи докапіталізації Гданської судноверфі, що опинилася в складній фінансовій ситуації, а також про виконання плану її реструктуризації. Держагентство зазначало, що невиконання плану реструктуризації може призвести до рішення Єврокомісії щодо повернення цих коштів, загальна сума яких із 2004 року по 2013 рік сягнула PLN550 млн ($162,7 млн грн за тодішнім курсом).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА