16:10 03.03.2018

Пенсійний фонд розраховує отримати до 5 млрд грн додаткових надходжень у бюджет від розширення бази оподаткування ЄСВ

2 хв читати
Пенсійний фонд розраховує отримати до 5 млрд грн додаткових надходжень у бюджет від розширення бази оподаткування ЄСВ

Пенсійний фонд (ПФ) розробляє законопроект, який розширить базу оподаткування Єдиного соціального внеску (ЄСВ), за рахунок чого планується отримати до 5 млрд грн додаткових надходжень до бюджету фонду.

"Ми наразі розглядаємо питання стягнення цього внеску понад ту величину, яка сьогодні є максимальною, тобто понад 55 тис. грн заробітної плати. У нас є певна кількість людей, які отримують заробітну плату понад величину, але єдиний соціальний внесок не сплачують. Ми хочемо запропонувати таку регресивну шкалу для цієї категорії людей", – сказав голова правління ПФ Олексій Зарудний, відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна" в Києві у суботу.

Як уточнив голова правління фонду, в Україні зарплати понад 55 тис. грн отримують 68 тис. осіб.

"Розраховуємо на додаткові надходження до бюджету Фонду до 5 млрд грн", – додав О.Зарудний, уточнивши, що законопроект перебуває на стадії розробки, однак найближчим часом його мають представити в Кабміні.

Крім того, Пенсійний фонд розробляє зміни до законодавства, які пропонують збільшити ставку ЄСВ для підприємств зі шкідливими умовами праці.

"Давно назріло питання пільгових пенсій. Суть його полягає в тому, що підприємства відшкодовують ПФ витрати на вже виплачені пільгові пенсії, але ці пенсії іноді виплачуються людям, які вийшли на пенсію 5, 10 років тому. Фактично нинішні компанії не мали трудових відносин з цими людьми, але повинні відшкодовувати їм ці пенсії. Тому пропонується встановити збільшену ставку ЄСВ на підприємствах зі шкідливими умовами праці, а саме їх працівникам надаються пільгові пенсії. Щоб вони одразу оплачували витрати за шкідливі умови праці, а не тягнули ці виплати роками", – сказав голова правління фонду.

Згідно з даними звіту ПФ за минулий рік, загальна заборгованість платежів до Фонду становила на 1 січня 2018 року 21 млрд грн, з яких 10,7 млрд грн або 50,9% – це заборгованість із відшкодування пільгових пенсій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА