12:39 06.02.2018

МЕРТ не погоджується з монополізацією "СЕТАМ" функцій організатора торгів арештованим майном

2 хв читати
МЕРТ не погоджується з монополізацією "СЕТАМ" функцій організатора торгів арештованим майном

 Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) виступає проти монополізації держпідприємством "СЕТАМ" функцій організатора торгів заарештованим майном, консультується з Антимонопольним комітетом і Міністерством юстиції про можливі варіанти вирішення ситуації, що склалася, повідомив перший заступник міністра Максим Нефьодов.

"Ми виступаємо за розширення конкуренції і доступу до торгів. Згідно з нашою точкою зору, нелогічно, коли один майданчик контролює абсолютно всю систему. Ми активно спілкуємося з Мін'юстом, АМКУ для визначення оптимального шляху виходу з ситуації, що склалася", - сказав він, відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна" під час прес-брифінгу в Києві у вівторок.

При цьому М.Нефьодов зазначив, що не готовий назвати можливі варіанти розширення кількості майданчиків, які б займалися організацією таких торгів.

"Я поки що не можу коментувати, яким саме може бути вихід із ситуації через безліч технічних складнощів. Наприклад, на відміну від більшості активів в інших сферах, є проблема зберігання цього майна. Є й юридичні проблеми", - сказав він.

Як наголосив заступник міністра, розширення можливості доступу до торгів призводить до розширення конкуренції, є наслідком зростання ціни лотів.

"Однак я закликаю не робити з цього драму... Це нормальна робота, іноді вона потребує більше часу, ніж нам хотілося б", - додав він.

Водночас виконавчий директор організації Transparency International Україна (TI) Ярослав Юрчишин повідомив, що, зокрема, розглядається варіант сегментації активів арештованого майна.

"Проводяться активні дискусії, як це організувати. Заарештоване майно складне в управлінні. Один з розглянутих варіантів - сегментація активів, які продає СЕТАМ", - сказав він, уточнивши, що йдеться про продаж тих сегментів майна, за якими є всі необхідні судові рішення і відсутня необхідність в зберіганні.

Як повідомлялося, АМКУ в 2016 році провів дослідження ринку реалізації арештованого майна та зобов'язав Мін'юст внести зміни до нормативно-правових актів, згідно з якими буде передбачено можливість здійснення діяльності на ринку реалізації арештованого майна шляхом проведення електронних торгів не лише держпідприємства "СЕТАМ", але й інших суб'єктів господарювання. Зокрема, АМКУ адресував Кабінету Міністрів пропозицію про перегляд розпорядження уряду №212 від 11 березня 2015 для забезпечення конкурентних умов на ринку реалізації арештованого майна.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА