10:53 06.12.2017

Google оцифрував 11-й регіон України

3 хв читати

Запорізька область стала 11 регіоном, який оцифрувала компанія "Google Україна". Кампанія "Цифрове перетворення Запорізької області" була реалізована у співпраці із Запорізькою обласною державною адміністрацією і міською радою Запоріжжя. Метою проекту є підвищення інвестиційної та туристичної привабливості регіону за допомогою сучасних інтернет-інструментів. Про це повідомив директор "Google Україна" Дмитро Шоломоко на прес-конференції в Запоріжжі в середу.

«Цифра опановує наше життя, це не тільки швидкість, але і прозорість, - це тренд», - зазначив на прес-конференції голова Запорізької обласної державної адміністрації Костянтин Бриль, підкресливши, що регіон продовжить роботу в цьому напрямку.

В рамках кампанії було створено низку спеціалізованих сайтів. Д.Шоломко уточнив, що на спеціальному сайті "Подорожуй Запоріжжям" міститься інформація про найбільш цікавих туристичних об'єктах регіону, і цей ресурс поповнив раніше створені регіональні проекти на порталі discover.net.ua.

Спеціально для цього ресурсу були створені 3D-тури найцікавіших туристичних місць області, серед яких Острів Хортиця, заповідник "Кам'яна могила", Ботієвську вітрова станція і навіть цеху Запоріжсталі.

В рамках кампанії вперше створений сайт, присвячений спорту - «Спортивне Запоріжжя». «Це цифрова платформа, що включає в себе загальні спортивні новини міста, адреси спортивних майданчиків і профілі ДЮСШ, бази даних спортсменів з профілями і електронними картами.

Крім того, в рамках кампанії на сайт www.ecoukraine.org додано інформацію по екологічним проблемам Запорізької області. Даний сайт включає в себе простий у використанні сервіс для інформування державних органів про екологічні проблеми і порушення. Користувач фотографує смартфоном або планшетом, зазначає місце, де була зроблена фотографія на Картах Google і відправляє запит на веб-сайт. Система на сайті створює офіційне звернення до державного органу, а також моніторить стан запиту.

У той же час, на сайті www.biz.ecoukraine.org представлена ​​веб-система управління процесами охорони навколишнього середовища myECO для малого і середнього бізнесу. Це спільна ініціатива з місцевою екологічною інспекцією; пілотний проект, який можна використовувати по всій Україні. Він являє собою алгоритмічний калькулятор, який на основі аналізу даних про компанії та чинного законодавства визначає законність і можливі напрямки перевірки місцевої екоінспекції, допомагає малому бізнесу бути готовим документально до подібних перевірок і виправляти можливі проблемні моменти. Це також інструмент для екоінспекції, який допомагає інспектору краще робити свою роботу і мінімізує можливі прояви корупції.

Важливою складовою кампанії стала серія освітніх проектів для представників місцевого самоврядування, малого і середнього бізнесу, держслужбовців, викладачів і студентів з основ цифрової грамотності та безпеки в інтернет.

Представники "Google Україна" традиційно не повідомляють про плани, яка область і коли буде оцифрована найближчим часом в рамках проекту. Як уточнила менеджер зі зв'язків з громадськістю "Google Україна" Марина Тарасова, на підготовку кампанії в одній області йде близько шести-дев'яти місяців.

Ларрі Пейдж і Сергій Брін заснували компанію Google у вересні 1998 року. Сьогодні в компанії працює більше 50 000 співробітників по всьому світу, і Google пропонує широкий спектр продуктів і платформ, таких як Пошук, Карти, AdWords, Gmail, Android, Chrome і YouTube. У жовтні 2015 компанія Google увійшла до складу холдингової компанії Alphabet.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА