07:09 20.09.2019

Компанія Boeing уперше показала новітній винищувач F-15EX для ВПС США

2 хв читати
Компанія Boeing уперше показала новітній винищувач F-15EX для ВПС США

Як повідомляють представники компанії Boeing, F-15EX є найбільш економічним, швидким, добре озброєним і передовим рішенням з коли-небудь створених інженерами і конструкторами компанії. Новий бойовий літак буде оснащений найшвидшим і високопродуктивним в світі бортовим комп'ютером, просунутою системою управління польотом для ефективної витрати палива і кращого маневрування і передовим електронним радаром, що дозволяє засікти мішені на дуже великій відстані.

Згідно з офіційними даними, винищувач буде мати 12 точок для підвіски і кріплення ракет класу "повітря-повітря" і 15 точок для зброї класу "повітря-земля". Таким чином, наразі F-15EX стане одним з найбільш добре озброєних винищувачів у світі.

F-15EX Boeing забезпечує велике корисне навантаження, потужність і дальність польоту, ніж будь-який винищувач у своєму класі, - заявили представники Boeing. Удосконалена архітектура F-15 полегшує інтеграцію нової зброї, створеної на базі новітніх систем озброєння.

Варто зауважити, що за "основу" при розробці F-15EX використовувався далеко не новий і передовий винищувач McDonnell Douglas F-15 Eagle.Від McDonnell Douglas F-15 Eagle узятий "каркас", який був вкрай зручним і дозволяв легко встановлювати і змінювати модулі, обладнання та озброєння. При цьому на відміну від попередника, F-15EX має куди більшу маневреність, розширений боєзапас і покращений комплекс рішень щодо зниження радіолокаційної помітності. 

Уже зараз міністерство оборони США спільно з ВВС США та за підтримки Комітету Сенату з державним асигнуванням виділив 992,4 мільйона доларів для постановки на озброєння 8 винищувачів F-15EX, 2 з яких вже готові до експлуатації і проходять серію випробувальних польотів.

Крім цього, Boeing розраховує на зацікавленість до F-15EX не тільки з боку ВПС США, але і з боку іноземних замовників, які, згідно з деякими даними, повинні будуть закуповувати додатково близько 24 бойових винищувачів на рік

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА