17:45 25.03.2013

У матчі з Молдовою важливими будуть морально-вольові якості гравців збірної України - Фоменко

2 хв читати

Головний тренер національної збірної України з футболу Михайло Фоменко зазначає, що у відбірковому матчі ЧС-2014 проти Молдови дуже важливі будуть морально-вольові якості футболістів національної команди.

"Наші гравці після матчу у Варшаві (в якому Україна перемогла Польщу з рахунком 3:1 - ІФ) трохи втомилися, як-то кажуть, "наїлися". У матчі проти збірної Польщі на футболістів випало високе психологічне напруження. Отримані жовті картки - зайве тому підтвердження. Але ви самі бачили, що ми впоралися з напруженням. Важче прийти в себе психологічно, ніж функціонально. Матч у Варшаві забрав багато емоцій. Але спробуємо завтра все це нівелювати. Знову потрібно говорити про те, що в матчі з Молдовою, як і в грі проти Польщі, на перший план вийдуть морально-вольові якості", - сказав він на прес-конференції в понеділок в Одесі, де 26 березня відбудеться матч Україна - Молдова.

М.Фоменко зазначив, що збірна Молдови - "непогана команда", яка зазвичай не має такої кількості гравців, що виступають в європейських клубах, як, наприклад, команда Польщі, однак більшість футболістів молдовської збірної грають у російській прем'єр-лізі. "А це турнір високого рівня", - наголосив він.

Наставник збірної зазначив, що втрата очок у першому матчі в групі з Молдовою в Кишиневі в 2012 році стала для команди негативним досвідом. "Хлопці чудово розуміють, що не можна так налаштовуватися на гру, як у першому матчі проти збірної Молдови. Також вони розуміють, що зараз для нас кожна гра - ключова", - сказав М.Фоменко.

У групі Н відбору на ЧС-2014, де виступає Україна, лідирує збірна Чорногорії, набравши 13 очок у 5 матчах. У Англії - 11 очок після 5 ігор. Україна з 5 очками після 3 ігор посідає третю сходинку. Аналогічні показники у Польщі. У Молдови 4 очки після п'яти зустрічей, у Сан-Марино немає набраних очок.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна вимагає відсторонити від олімпійської кваліфікації екіпажі російських і білоруських веслувальників - НОК

Мовний омбудсмен наголошує на необхідності використання спортсменами української мови під час публічних виступів на Олімпіаді-2024

НОК і Мінспорту розробили рекомендації для українських атлетів щодо контактів із російськими та білоруськими спортсменами на Олімпіаді-2024

Українці пробилися у фінал корпоративного чемпіонату світу з шахів

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА