18:10 14.05.2024

COMINBANK увійшов до ТОП-30 банків за результатами дослідження РА «Стандарт Рейтинг»

2 хв читати

6 травня 2024 року рейтингове агентство «Стандарт Рейтинг» представило вже третій звіт про стабільність фінансового сектору «Стабільність банків України: 2 роки війни».

АТ «КОМІНБАНК» увійшов до ТОП-30 українських банків одразу за кількома показниками:

  • банки, що підтримували найбільш оптимальний запас капіталу за значенням Н2 (норматив адекватності регулятивного капіталу);
  • банки, які мали оптимальний рівень ліквідності за NSFR (коефіцієнт чистого стабільного фінансування);
  • за рівнем NPL: частка непрацюючих кредитів у АТ «КОМІНБАНК» склала 23,81%
  • АТ «КОМІНБАНК» посів 6 місце рейтингу за співвідношенням між чистим комісійним доходом (ЧКД) і чистим процентним доходом (ЧПД).

Загалом за результатами дослідження стабільності фінансового сектору за 2 роки війни експерти агентства високо оцінили ефективність протидії банківської спільноти військовій агресії. Зокрема, українські банки були добре забезпечені власним та регулятивним капіталом.

Банківський сектор України у 2022 і 2023 рр, а також у перші місяці 2024 року залишався прибутковим. Сукупний розмір прибутку банків після оподаткування за 2022-й рік досяг 24,716 млрд грн, а за 2023-й рік виріс до 86,545 млрд грн.

Ознайомитись з повною версією дослідження «Стабільність банків України: 2 роки війни» від РА «Стандарт-Рейтинг» можна за посиланням: Стабільність банків України: 2 роки війни | (standard-rating.biz)

Довідково

Акціонерне товариство «КОМІНБАНК» (COMINBANK) — універсальний банк, зареєстрований НБУ 3 грудня 1993 року, свідоцтво про реєстрацію №219. COMINBANK є учасником Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. Власником істотної участі є Стефан Пол Пінтер — засновник та виконавчий директор приватної інвестиційно-банківської та керуючої компанії GML Capital LLP (Лондон, Велика Британія).

У 2022 році завдяки новим відділеням штат банку збільшився на 19%, а у 2023-му — на 22%. За період воєнного часу обсяг пасивів АТ «КОМІНБАНК» збільшився на 83%.

В 2023-му році фінустанова відзначила 30 років успішної роботи на ринку України.

У важкі часи війни банк є одним із лідерів за рівнем доброчинних активностей. COMINBANK визнано першим у рейтингу соціальної відповідальності серед українських банків з недержавною часткою. У 2022-му році банк представив оновлену концепцію корпоративної соціальної відповідальності DOBROKOLO, безупинно допомагає цивільним українцям та ЗСУ, а також активно розвиває корпоративне волонтерство.

https://cib.com.ua/

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА