16:20 12.10.2023

Війна та розвиток онлайн-освіти в Україні. Інтерв'ю із співзасновником компанії Softbook Євгеном Сусловим

3 хв читати

До вашої уваги нове інтерв’ю на освітню тематику. Його герой — Євген Суслов, співзасновник Softbook. Ми розкажемо про онлайн ринок, його розвиток під час війни, про масштабну компанію Softbook та її перспективи.

Якими були основні цілі при створенні LMS-платформи Softbook?

Основна мета при створенні Softbook LMS полягала в бажанні створити не просто ще одну платформу, а справжній технологічний прорив у сфері онлайн-освіти. 

Наша амбіція — зробити продукт, який був би не просто гарним, але й швидким, зручним, та який вирішував би всі можливі виклики онлайн-освіти. Ми не просто прагнемо відповідати стандартам, ми прагнемо їх встановлювати.

Яка динаміка освітнього ринку України та динаміка розвитку Softbook?

Ринок онлайн-освіти в Україні тільки починає формуватись і зростати. Якщо взяти за основу дані 2022-2023 навчального року, то кількість студентів, які навчаються онлайн — понад 100 тисяч. Це на 20% більше порівняно з попереднім роком. Мовне навчання, підготовка до іспитів та професійне навчання є найпопулярнішими напрямками. Цікавий факт: обіг за 2023 рік по частині шкіл, які розміщені у нас, становить понад $3 млн. і це лише частина шкіл. Для українського ринку це досить потужна цифра.

Якщо говорити про Softbook, то наша компанія зростає швидко. Середній щомісячний зріст складає приблизно 20%, але це досить динамічний показник. Щодо розвитку продукту, ми щоденно працюємо над його удосконаленням. Ми якраз зарелізили нове велике оновлення, над яким працювали понад три місяці. В цьому році ми плануємо реалізувати ще 3-4 досить цікавих оновлення.

Обидва ці напрямки — і загальна ситуація на ринку онлайн-освіти в Україні, і розвиток Softbook — позитивно впливають один на одного. Ми не лише спостерігаємо за тенденціями ринку, а й активно їх формуємо, надаючи нові можливості для онлайн-освіти.

Як ви реагуєте на зміни в освітній сфері та як вони впливають на вашу стратегію розвитку?

Ми завжди уважно відстежуємо зміни в освітньому секторі, щоб завчасно адаптувати нашу стратегію розвитку. Наприклад, ми звертаємо особливу увагу на технологічні нововведення та освітні тренди, що можуть покращити якість навчання. У планах у нас є декілька інновацій, зокрема в області штучного інтелекту, але поки про це говорити зарано. Суть у тому, що ми намагаємося бути на крок попереду, щоб наша платформа завжди відповідала сучасним вимогам та потребам користувачів, як функціонально так і в плані дизайну.

Які зміни ви вносили до продукту після запуску?

Якщо розглядати період після офіційного запуску Softbook, то кількість оновлень та поліпшень важко порахувати. Ми додали десятки нових функцій та внесли сотні змін для покращення користувацького досвіду. Це не тільки наша заслуга: багато змін були внесені завдяки цінному фідбеку від наших користувачів, який допоміг нам зрозуміти, які функції є найбільш важливими.

На вашу думку, як війна відобразилась на освітньому ринку України та що його чекає далі?

Війна стала жорстким тригером для розвитку внутрішнього ринку онлайн-освіти в Україні. Це, звісно, не можна назвати позитивним стимулом, але факт залишається фактом: цей ринок отримав новий імпульс для розвитку. 

Що його чекає далі? Я вважаю, що ми побачимо зростання кількості нових експертів, а також більше шкіл і курсів, адаптованих під наш ринок. І ще одна тенденція, яку я вбачаю: масштабування українських онлайн-шкіл на західні ринки. Багато шкіл вже зараз проводять навчання не тільки в Україні, але і за її межами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА