13:23 24.01.2018

Старт роботи на Донбасі тимчасової міжнародної адміністрації виб'є козирі в Путіна – голова партії "Основа"

2 хв читати
Старт роботи на Донбасі тимчасової міжнародної адміністрації виб'є козирі в Путіна – голова партії "Основа"

Голова політичної партії "Основа" Андрій Ніколаєнко заявляє про необхідність формування альтернативи мінському процесу з урегулювання ситуації на сході України, включаючи і місце проведення переговорів.

"Потрібен новий майданчик для переговорів. Це має бути не Казахстан. А, наприклад, Відень, де розміщена штаб-квартира ОБСЄ", - заявив А.Ніколаєнко в ефірі "Радіо Свобода".

"І миротворча місія має містити компонент громадянської міжнародної адміністрації, яка формувалася б з країн, що не входять у переговорний формат - Японії, Австрії, Канади. Без Росії, але і без США, Німеччини. Щоб така адміністрація могла сказати: міжнародна спільнота бере відповідальність за цю територію. Це вибивало б козирі у Путіна. І він би вже не говорив, що, мовляв, прийдуть "окупаційні українські війська", - зазначив він.

За словами політика, з вуст провідних світових політиків вже починають звучати заяви про необхідність альтернативи Мінську. Він також зазначає, що важливим компонентом майбутньої архітектури світу, поряд з введенням миротворчого контингенту, є початок роботи міжнародної тимчасової адміністрації.

За словами А.Ніколаєнка, Україна поки що втрачає ініціативу в мирному процесі. "Мінськ - це чужа гра. Якщо Україна, будучи наріжним каменем протистояння Заходу і Сходу, буде залишатися в статусі об'єкта, як це відбувається сьогодні, то ми будемо втрачати раз по раз можливості перехоплювати ініціативу", - сказав він.

"Ініціатива миротворців - насправді дуже важлива і правильна. Але хто виступив ініціатором? Можна починати згадувати, що ще колись Порошенко говорив про це. Але "щось говорив" і "щось зробив" - це дві великі різниці. Тому в ООН обговорювалася російська резолюція. Як дипломат, я можу вам сказати: ми втрачаємо ініціативу. А втрата ініціативи в переговорному процесі - це завжди затягування і ескалація воєнної складової", - резюмував А.Ніколаєнко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА