14:37 11.11.2017

Керівництво РФ постане перед Міжнародним кримінальним судом у Гаазі за злочини проти України, - Петренко

1 хв читати
Керівництво РФ постане перед Міжнародним кримінальним судом у Гаазі за злочини проти України, - Петренко

Міністр юстиції України Павло Петренко переконаний, що за анексію Криму і збройну агресію проти України керівництво Російської Федерації постане перед Міжнародним кримінальним судом у Гаазі.

"Україна воює з Росією, вона воює не тільки на фронті, фактично з нуля ми почали юридичну війну з Росією у 2014 році без досвіду, без достатніх фінансових ресурсів ... Ми почали подачу масштабної кількості справ, які фіксували агресію і військові злочини Російської Федерації і її посадових осіб. Уже зараз п'ять великих справ України проти Росії слухають в Європейському суді з прав людини", – сказав він, виступаючи на з'їзді партії "Народний фронт" у суботу в Києві.

Глава Мін'юсту зазначив, що подано низку позовів до Міжнародного суду ООН, але при цьому висловив переконання, що "цей шлях завершиться Міжнародним кримінальним трибуналом у Гаазі".

П.Петренко нагадав, що Україна надала в ЄСПЛ свою юридичну позицію, "яка повністю розбиває будь-який контраргумент Російської Федерації". "РФ скоїла злочини проти України, вона анексувала Крим, масово порушила права людини, вона фактично здійснює збройну агресію на Донбасі, вбиває українців, знищує майно і фактично порушує всі права людини, передбачені Конвенцією", – констатував він.

Глава Мін'юсту також зазначив, що слідчі та прокурори наближаються до завершення розслідування ініційованої Україною справи про катастрофу малайзійського "Боїнга" рейсу МН-17.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА