13:13 25.07.2017

Уряд має забезпечити українців доступними ліками і не саботувати програму - "Наш край"

2 хв читати
Уряд має забезпечити українців доступними ліками і не саботувати програму - "Наш край"

Партія "Наш край" вимагає від уряду перезапустити державну програму "Доступні ліки" і забезпечити українців необхідними медикаментами, заявив співголова партії Олександр Мазурчак, направивши відповідне звернення до Кабміну.

Як повідомляє прес-служба партії, за словами О. Мазурчака, уряд продовжує роздавати обіцянки, тоді як за 4 місяці державна програма із забезпечення людей дешевими і безкоштовними ліками так і не запрацювала в повному обсязі.

"Партія "Наш край" постійно отримує на гарячу лінію тривожні сигнали з Вінницької, Волинської, Донецької, Івано-Франківської та інших областей: люди повідомляють про брак ліків, особливо дешевих, передбачених програмою. Натомість влада продовжує роздавати обіцянки. Ми вимагаємо запустити, нарешті, в повному обсязі урядову програму "Доступні ліки", яка стартувала майже чотири місяці тому. Переконані - за цей час за бажання можна вже вирішити всі проблемні питання ", - заявив він.

О.Мазурчак наголосив, що дистриб'ютори медичних препаратів не хочуть закуповувати дешеві ліки, а уряд перекладає відповідальність на місцеву владу і адміністрації.

"Селекторні наради і перекладання відповідальності на місцеві влади, до яких вдається уряд, - це не вирішення проблеми. У регіонах люди чекають на препарати, яких просто немає в аптеках, тому що уряд не врахував підвищений попит і не впливає на дистриб'юторів", - переконаний політик .

Він додав, що уряд обіцяє додаткове фінансування програми в розмірі 200 млн гривень.

"Це свідчить про те, що розрахунок чиновників був неточним і програма вимагає збільшення фінансування. Крім цього, уряд пропонує використовувати імпортну продукцію, замість того, щоб стимулювати вітчизняних виробників ліків", - резюмував О. Мазурчак.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА