14:23 02.11.2016

У "БПП" здивовані відсутністю відповіді ЄС на виконані Україною вимоги в питанні надання безвізу

2 хв читати
У "БПП" здивовані відсутністю відповіді ЄС на виконані Україною вимоги в питанні надання безвізу

Заступник керівника фракції "Блок Петра Порошенка" Олексій Гончаренко нагадує, що Україна виконала всі необхідні вимоги для отримання безвізового режиму з Євросоюзом, і сподівається на адекватну відповідь європейської сторони.

"Хочу нагадати, що е-декларування було 144-м, останнім пунктом тих вимог, які Україна виконала для отримання безвізу. І це визнають усі сторони. Тому хочу нагадати європейським колегам, що треба відповідати за тих, кого приручили, як казав Антуан де Сент-Екзюпері. Тому незважаючи ні на що, хочеться побачити українське питання в порядку денному і кінцеве позитивне рішення. Українська дипломатія на чолі з президентом зробила все можливе для вирішення цього питання і робить зараз. Але має бути рух і з іншого боку", - наводить слова депутата прес-служба партії "БПП "Солідарність".

О.Гончаренко зазначив, що найближчим часом відбудеться засідання політичного комітету Парламентської асамблеї Ради Європи. "Хочу поставити там питання - чому ми не отримали адекватної відповіді на всі наші виконані вимоги? В чому причина? Наскільки я знаю, кілька країн, зокрема Бельгія, Франція, а саме їхні міністерства внутрішніх справ, блокують це питання, пояснюючи, що Євросоюз хоче розробити механізм, який дозволить їм швидко в односторонньому порядку зупиняти дію цієї угоди. І до розробки цього механізму не хочуть розширювати коло безвізового режиму", - розповів парламентар.

На його думку, це більше нагадує пошук причин. "Думаю, що справжня причина - складна внутрішня політична ситуація всередині ЄС після виходу Британії, після референдуму в Нідерландах. Втім, прикро, що протиріччя всередині самого ЄС мають впливати на нас", - підсумував О.Гончаренко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА