17:31 31.10.2016

Питання про безвіз для України може з'явитися на порядку денному Європарламенту за кілька днів до сесії - Єлісєєв

2 хв читати
Питання про безвіз для України може з'явитися на порядку денному Європарламенту за кілька днів до сесії - Єлісєєв

Питання про введення безвізового режиму між Україною і Європейським Союзом може бути внесено до порядку денного Європейського Парламенту за кілька днів до пленарної сесії, заявив заступник глави Адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв агентству "Інтерфакс-Україна".

"Відсутність на нинішньому етапі цього питання (про введення безвізового режиму з ЄС для українських громадян - ІФ) в порядку денному Європарламенту зовсім не означає, що його не буде розглянуто у визначені часові рамки. Слід розуміти, що порядок денний – це живий документ. Остаточного вигляду він набуває за лічені дні до пленарної сесії, коли до нього додаються питання, за якими були досягнуті політичні домовленості в останній момент", - повідомив К. Єлісєєв, відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна", чи Варто очікувати нову дату запровадження безвізового режиму для українських громадян, оскільки на порядку денному Європейського Парламенту це питання досі не значиться.

У цьому контексті, за словами К. Єлісєєва, вкрай важливим є наявність з боку Європейського Союзу політичної волі прийняти відповідне рішення. "Поки що підстав сумніватися в зворотному у нас немає, і це було підтверджено під час інтенсивних телефонних контактів президента Петра Порошенка з керівництвом інститутів ЄС протягом останніх днів", - зазначив він.

"Перш за все, основною підставою для запровадження безвізового режиму з боку ЄС є чітке виконання відповідних критеріїв. І виконання Україною цих критеріїв – загалом 144 – вже неодноразово підтверджувалося на різних рівнях, зокрема під час останнього візиту президента Петра Порошенка до Брюсселя 20 жовтня", - зазначив заступник глави АП.

Він нагадав, що підтримку так званого безвізу для України підтвердив президент Європарламенту Мартін Шульц протягом останніх контактів з президентом України. "Він готовий подати на розгляд пленарного засідання Європарламенту рішення щодо безвізового режиму як невідкладне, щойно в рамках ЄС буде узгоджений механізм зупинення дії візової лібералізації", - сказав К. Єлісєєв.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА