13:44 15.07.2016

Введення RAB-регулювання зажене українців в комунальне рабство, переконаний співголова партії "Наш Край" Мазурчак

2 хв читати
Введення RAB-регулювання зажене українців в комунальне рабство, переконаний співголова партії "Наш Край" Мазурчак

Уряд має відкликати зміни до закону "Про природні монополії" про обов'язкове введення RAB-регулювання, під виглядом якого створюється механізм регулярного безконтрольне підвищення тарифів на електроенергію, заявляє співголова партії "Наш край" Олександр Мазурчак.

За його словами, Кабмін, прикриваючись заявами "про введення RAB-регулювання", намагається надати олігархам можливість регулярного безконтрольного підвищення тарифів на електроенергію. "Тому Кабінет Міністрів відкликає з парламенту зміни до закону "Про природні монополії", що "змушує" природні монополії обов'язково вводити RAB-регулювання", - наголосив О. Мазурчак, коментуючи в п'ятницю жураналистам відповідні наміри Кабміну.

Співголова партії "Наш край" зазначив, що зроблена напередодні заява голови НКРЕКП Дмитра Вовка про те, що при переході на стимулювальний тариф ціна електроенергії зросте на 10% є "лише напівправдою". "Справа в тому, що введення RAB-регулювання призведе до постійного зростання тарифів на електроенергію", - сказав політик.

О. Мазурчак констатував, що стимулювальне тарифоутворення можливе лише в країнах, де відсутнє таке явище, як корупція, і є низькі процентні ставки за кредитами. "Про яке стимулююче ціноутворення ми можемо говорити, якщо в Україні обленерго належать кільком олігархам, а корупція - типове явище для нашої держави?! В цих умовах перехід на нього призведе лише до подальшого збагачення представників енергетично олігархічних кланів", - зазначив він.

"Спочатку потрібно впровадити прозорі тарифи, конкурентний ринок електроенергії, а вже потім вводити стимулювальні підходи. В умовах, коли конкуренція відсутня як явище, намір ввести їх лише зажене українців у комунальне рабство", - резюмував О. Мазурчак.

RAB (Regulatory Asset Base – регульована база інвестованого капіталу) – це система довгострокового тарифоутворення, основною метою якої є залучення інвестицій у розширення і модернізацію інфраструктури. Компанії в системі RAB отримують гарантоване повернення інвестицій і дохід на інвестиції, достатній для обслуговування кредитів і отримання прибутку.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА