13:39 10.12.2013

Лідер КПУ піде на круглий стіл з антикризовою програмою партії

2 хв читати
Лідер КПУ піде на круглий стіл з антикризовою програмою партії

На засіданні круглого столу з обговорення пропозицій громадськості щодо відновлення політичної стабільності в Україні має бути розроблено програму виходу з ситуації, що склалася в країні, та сформовано уряд, який цю програму реалізовуватиме, заявив лідер КПУ Петро Симоненко.

"Умовою круглого столу є насамперед розроблення програми, і, по-друге - під програму сформувати уряд, який виконуватиме її", - заявив П.Симоненко на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

"Я від імені Комуністичної партії йду на круглий стіл з антикризовою програмою, яку ми розробили", - зазначив він.

За словами лідера КПУ, "це має бути уряд професіоналів, людей із досвідом, людей, які можуть працювати в критичних умовах, а найголовніше - це не мають бути представники кланів, не залежно від того, від якої сторони вони будуть представлені - біло-блакитної чи помаранчевої".

"Від президента ми вимагаємо скористатися повною мірою положеннями Конституції та його повноваженнями, щоб врегулювати ситуацію і подолати кризу мирними шляхом, демократичними засобами і заходами", - заявив П.Симоненко.

"Від правоохоронних органів, говорячи про те, що ми сьогодні зберемося на круглий стіл, фракція Компартії вимагає принципово реагувати на будь-які протиправні дії та спроби насильницького захоплення. Ми маємо створити умови для того, щоб насамперед прості люди були захищені від того насильства, яким намагаються утриматися у владі або прийти до влади ті чи інші олігархічні угруповання. Ми йдемо на круглий стіл із наміром якнайшвидше і мирним шляхом врегулювати ті проблеми, які сьогодні є в Україні", - наголосив він.

П.Симоненко також заявив, що КПУ виступає проти втручання "тих зарубіжних емісарів, які дестабілізують ситуацію в Україні та вносять різні деструктивні пропозиції".

Як повідомлялося, у вівторок на 14.00 в Національному палаці мистецтв "Україна" за ініціативою першого президента України Леоніда Кравчука заплановано засідання загальнонаціонального круглого столу з обговорення пропозицій громадськості щодо відновлення політичної стабільності в Україні, миру і спокою в суспільстві.

У засіданні візьмуть участь лідери громадської думки, представники української влади, політичних партій, широкої громадськості, профспілкових організацій, ЗМІ, студентського руху, експертного середовища, творчої та наукової громадськості. До участі запрошено лідерів опозиційних партій, активних учасників проєвропейської громадської акції, яка відбувається на столичному майдані Незалежності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА