14:38 12.11.2013

Стаття, яку інкримінують Власенку, - це "битовуха", за яку не передбачено запобіжний захід, - адвокат

2 хв читати

За статтею, за якою підозрюють захисника екс-прем'єра Юлії Тимошенко Сергія Власенка, запобіжний захід узагалі не обирається, а всі дії спрямовані на те, щоб С.Власенко не міг забезпечувати захист Ю.Тимошенко, переконаний адвокат підозрюваного Олександр Плахотнюк.

"125 стаття Кримінального кодексу - легкі тілесні ушкодження - і цим займається ціле Головне слідче управління Генеральної прокуратури. Це міліцейська стаття, і взагалі стаття, за якою не те що питання про обрання запобіжного заходу не розглядається, це стаття, за якою і провадження взагалі не відкриваються, тому що це так звана "битовуха", і статті перекваліфіковуються в "адмінки". За логікою, взагалі ніякого запобіжного заходу не повинно бути", - сказав О.Плахотнюк у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в перерві судового засідання.

"Їм учора вкрай необхідно було прокричати про повідомлення в підозрі... По-перше, відсутні правові підстави, по-друге, суд формально не може розглядати це клопотання прокуратури, оскільки воно не відповідає закону, ну й по-третє, уявіть собі, що підставою для обрання запобіжного заходу є те, що він уродженець Львова, те, що в Окунської (колишня дружина С.Власенка - ІФ) четверо дітей, те, що він особа молодого віку, й це все - підстави для обрання запобіжного заходу. Це нонсенс і просто смішно", - сказав адвокат.

Також адвокат розповів, що всі слідчі дії, про які йдеться, проводилися ще в лютому 2013 року. "Тобто з лютого до листопада жодних підстав для обрання запобіжного заходу не було й жодних підстав для повідомлення про підозру не було, а тут в один день усі підстави з'явилися", - сказав він.

"Однозначно я це пов'язую тільки з тим, що Власенко здійснює захист Тимошенко. До того ж, нині такий період - майбутній саміт і доля Тимошенко - ті питання, які ставить Європа перед українською владою, і зрозуміло, що ті обмеження, які просить зробити прокуратура, перешкоджатимуть здійсненню Власенком захисту Тимошенко і в Україні, і за межами України", - зазначив О.Плахотнюк.

Він нагадав, що питання Ю.Тимошенко незабаром має розглядатися в Європейському суді з прав людини, а С.Власенко є представником Ю.Тимошенко в ЄСПЛ, а також відвідує її в Харкові кілька разів на тиждень.

Отже, з урахуванням того, що прокуратура просить обмежити пересування С.Власенка тільки Києвом, він не зможе здійснювати свої повноваження захисника екс-прем'єра. "Це не є процесуальними діями, це однозначно дії, покликані обмежити в пересуванні й у такий спосіб перешкоджати нормальному захисту Тимошенко", - резюмував адвокат.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА