12:09 24.10.2013

Питання Тимошенко комісія з питань помилування в четвер не розглядатиме, стверджує Власенко

2 хв читати
Питання Тимошенко комісія з питань помилування в четвер не розглядатиме, стверджує Власенко

Захисник екс-прем'єра Юлії Тимошенко, екс-нардеп Сергій Власенко заявляє, що комісія з питань помилування при президентові України в четвер не розглядатиме клопотання про "часткове помилування" Ю.Тимошенко.

"Я хочу нагадати, що сьогодні засідатиме так звана комісія з помилування, яка відмовилася розглядати клопотання стосовно Юлії Володимирівни Тимошенко, незважаючи на те, що це клопотання підписали понад 170 народних депутатів і місія Європарламенту та керівники церков і знамениті українці", - сказав С.Власенко журналістам у четвер у Києві.

Він також зазначив, що захист Ю.Тимошенко вважає неприйнятним законопроект народного депутата Сергія Міщенка про лікування ув'язнених за кордоном.

"Закон Сергія Міщенка насправді є законом про те, як підписати угоду про асоціацію України з ЄС, і не є законом про лікування ув'язнених за кордоном, і не є законом про звільнення Юлії Тимошенко", - сказав С.Власенко.

Ю.Тимошенко заарештували 5 серпня 2011 року під час судового процесу в "газовій справі". 11 жовтня 2011 року Печерський районний суд Києва засудив її до семи років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів із Росією в 2009 році. Екс-прем'єр відбуває покарання в Качанівській виправній колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року.

9 травня 2012 року Ю.Тимошенко перевели з колонії до Центральної клінічної лікарні №5 (Харків). Тактику й медикаментозне лікування екс-прем'єра визначають німецькі лікарі з клініки "Шарите" (Берлін).

Екс-президент Польщі Александр Квасневський і екс-президент Європейського парламенту Пет Кокс стали спостерігачами від Європарламенту в судових процесах над Ю.Тимошенко й розпочали роботу 11 червня 2012 року. Відповідних домовленостей досягли прем'єр-міністр України Микола Азаров і президент Європарламенту Мартін Шульц.

4 жовтня 2013 року стало відомо, що А.Квасневський і П.Кокс передали екс-прем'єрові Ю.Тимошенко пропозицію про лікування в Німеччині, й екс-прем'єр її прийняла. Крім того, вони подали президентові України прохання про помилування Ю.Тимошенко.

17 жовтня 2013 президент України Віктор Янукович заявив, що Верховна Рада може ухвалити рішення про можливість лікування екс-прем'єра Ю.Тимошенко за кордоном, і пообіцяв підписати такий закон.

"Наразі політичні сили, представлені в парламенті, розпочали процес підготовки такого проекту, який дасть можливість вирішити це завдання. Сьогодні в Україні немає закону, який дозволив би Тимошенко виїхати за кордон... Тільки-но це питання в парламенті буде вирішено, й у мене на стіл ляже цей закон, тоді буде питання до президента. Звісно, якщо парламент ухвалить цей закон, я його підпишу", - сказав президент.

22 жовтня голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявив, що Ю.Тимошенко згодна на "часткове помилування".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

Структури ЄС прагнуть розпочати 25 червня переговори про вступ України до союзу - ЗМІ

Порошенко привіз техніку підрозділам ППО та військової авіації

Можлива загибель Раїсі може мати серйозні наслідки для Ірану, вважають в Інституті вивчення війни

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА