13:16 20.02.2013

Лідер КПУ не очікує ні дострокових парламентських виборів, ні системної роботи ВР

2 хв читати
Лідер КПУ не очікує ні дострокових парламентських виборів, ні системної роботи ВР

Дострокових виборів до Верховної Ради України найближчим часом не буде, а й системної роботи парламенту не очікується, заявляє лідер Комуністичної партії України Петро Симоненко.

"Поки що схиляюся до того, що навряд чи найближчим часом будуть. Можливо, пізніше будуть дострокові вибори, але зараз - ні. Тому що, ви самі розумієте, половина парламенту, яка пройшла в мажоритарних округах, вкладала власні гроші (у передвиборну кампанію - ІФ)... так само, як і, окрім фракції Компартії, частина тих, хто пройшов за списками, також платили за те, що їх записували до списку", - заявив політик на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в середу.

Він наголосив, що поки що не бачить перспектив у питанні проведення дострокових парламентських виборів. "Хоча навколо починаються розмови. На мій погляд, це форма тиску на позицію деяких депутатів", - резюмував П.Симоненко.

Водночас він прогнозує, що стабільної роботи Верховної Ради нинішнього скликання не буде.

"Практично ця Верховна Рада працювати не буде. Вона спонтанно проводитиме засідання, а системної роботи, яка дала б можливість кожній політичній силі виконати обіцянки, які вона давала, на жаль, не буде", - заявив лідер КПУ.

Водночас він заявив: "Якби відбулося засідання, ми висунули б вимоги, щоб уряд Миколи Азарова терміново надав програму діяльності уряду для того, щоб ми її розглянули".

Крім того, за словами П.Симоненка, Компартію також цікавить питання, чому посаду голови Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України обіймає Владислав Каськів після підписання в листопаді 2012 року угоди про співпрацю з іспанською Gas Natural Fenosa у рамках будівництва LNG-термінала в Одеській області.

"Ми вимагатимемо відповіді, виходячи з тих питань, які нас хвилюють. А не отримавши цієї відповіді, ми обов'язково поставимо питання про відповідальність уряду та резолюцію про недовіру уряду", - заявив політик.

5 лютого розпочався відлік 30-денного терміну бездіяльності Верховної Ради, після закінчення якого президент може прийняти рішення аж до розпуску нинішнього складу парламенту.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА