17:57 27.01.2021

Biopharma розпочала процес виробництва потенційно ефективного від COVID-19 препарату

3 хв читати
Biopharma розпочала процес виробництва потенційно ефективного від COVID-19 препарату

Біофармацевтична компанія "Біофарма" (Київ) розпочала процес виробництва препарату гіперімунного глобуліну, потенційно ефективного від COVID-19, препарат очікується наприкінці лютого.

Як повідомляється у прес-релізі компанії, перше промислове завантаження плазми з антитілами до COVID-19 у кількості 2100 літрів відбулося 25 січня.

"Вихід продукту на склад готової продукції очікується наприкінці лютого. Далі - тестування препарату в незалежній французькій лабораторії, яка протягом березня має підтвердити противірусну активність препарату", - повідомляється у прес-релізі.

У компанії зазначили, що в разі позитивного висновку європейської лабораторії "Біофарма" зможе розпочати клінічні дослідження очікуваних ліків в Україні.

Збір плазми з антитілами до COVID-19 стартував навесні 2020 року в рамках співпраці з Міжнародним альянсом CoVIg-19, учасником якого є Biopharma. Ціль альянсу - прискорення розробки та забезпечення надійного і сталого лікування людей, що мають складний перебіг коронавірусної хвороби.

У жовтні 2020 року в рамках альянсу розпочався третій етап клінічного випробування стаціонарного лікування антикоронавірусним імуноглобуліном. Дослідження фінансується Національним інститутом алергії та інфекційних захворювань США (NIAID), який є частиною Національного інституту охорони здоров'я (NIH). Це глобальне багатоцентрове, рандомізоване дослідження налічує 500 дорослих пацієнтів на 58 ділянках у США, Мексиці та 16 інших країнах на п'яти континентах.

Результати досліджень планують оприлюднити у квітні 2021 року. Якщо випробування виявляться успішними, новий метод лікування зможе дати сподівання тим, хто страждає від серйозних наслідків для здоров'я з COVID-19.

"На сьогодні завдяки небайдужим донорам в Україні вдалося зібрати майже 10700 літрів плазми тих, хто подолав COVID-19. Така кількість плазми дасть змогу врятувати сотні життів українців. Ми дякуємо кожному донору, який поділився своєю частиною антитіл для допомоги важкохворим. І продовжуємо закликати небайдужих, ставати донорами плазми для створення життєво необхідних препаратів", - зазначив президент компанії Biopharma Костянтин Єфименко.

Як повідомлялося, альянс Plasma Alliance CoVIg 19 був створений у квітні 2020 року для боротьби з пандемією COVID-19, щоб допомогти розробити потенційну плазматерапію для людей, яким загрожують серйозні ускладнення від COVID-19. Альянс об'єднує 10 ключових світових виробників препаратів із плазми. Ціль об'єднання - консолідувати та прискорити роботи над винаходом досліджуваного небрендованого поліклонального анти-SARSCoV2 препарату гіперімунного глобуліну. Очікується, що препарат, потенційно, матиме спрямовану дію проти COVID-19 та допомагатиме пацієнтам, яким загрожують серйозні ускладнення.

Biopharma - українська біофармацевтична компанія, що спеціалізується на розробці та виробництві інноваційних високотехнологічних препаратів із плазми донорської крові людини. Також компанія активно займається розвитком плазмацентрів і підтримкою донорства в Україні.

У 2019 компанія ввела в експлуатацію сучасний завод-фракціонатор у місті Біла Церква (Київська обл.). Для будівництва та введення в експлуатацію виробництва інвестори залучили $75 млн власних і кредитних коштів. Зокрема, кошти були залучені шляхом продажу потужностей із виробництва фармацевтичної продукції групі компаній STADA.

Компанія також розвиває регіональні центри крові, популяризуючи донорство. На сьогодні регіональні плазмацентри Biopharma Plasma функціонують у Києві, Дніпрі, Харкові, Черкасах, Сумах, Конотопі та Шостці. Інвестиції компанії у цей напрям діяльності становлять понад $10 млн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА