12:28 30.01.2023

Ексголова "Нафтогазу" Коболєв планує інвестувати в проєкти у сфері декарбонізованої енергетики

2 хв читати
Ексголова "Нафтогазу" Коболєв планує інвестувати в проєкти у сфері декарбонізованої енергетики

Ексголова НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв та ексголова відділу енергетики посольства США в Україні Сурія Джаянті (Suriya Jayanti) заснували компанію ENEY, яка планує інвестувати в проєкти у сфері декарбонізованої енергетики.

"Наразі однією з робочих гіпотез є переорієнтація існуючих підприємств сектору атомної енергетики на виробництво компонентів для "нового атома" (в першу чергу виробництва ядерних реакторів нових типів та установок зберігання енергії)", - написав він на своїй сторінці у фейсбуці.

За словами Коболєва, у разі успішної реалізації проєкти, над якими він працює, підтримають українську економіку до завершення війни і прискорять програш Росії на глобальному енергетичному фронті. "Адже ренесанс ядерної енергетики та супутніх технологій може мати критичний вплив на споживання російських нафти та газу", - зазначає він.

Коболєв на сайті ENEY зазначений як засновник та CEO, Джаянті – засновник та керуючий директор. Напрямами бізнесу компанії зазначені малі модульні реактори (SMR), уловлювання вуглецю, відновлювана енергія, розвиток потужностей зі зберігання електроенергії.

"Наші цілі полягають у тому, щоб замінити активи з високим рівнем викидів парникових газів екологічно чистими альтернативами, виробляти вуглецевонейтральну електроенергію або паливо, вловлювати CO2 та інші викиди, а також створювати ємності для зберігання електроенергії для підвищення енергетичної стійкості. Ми зосередимося на енергетичному секторі і відстоюватимемо американські технології", - пояснюється на сайті ENEY.

У середині січня Коболєв в інтерв'ю президенту "Київстар" Олександру Комарову повідомив, що спочатку його компанія планує реалізувати проєкт в Україні, вкладення в який становитимуть щонайменше $15 млн.

"Маємо підтвердження отримання страховки та гарантій, які покривають некомерційні ризики. Амбітна мета – це найближчим часом реалізувати проєкт, розмір грошових вкладень у який становитиме щонайменше $15 млн інвестицій у реальний актив, який забезпечить генерацію додаткової енергії в Україні", - сказав він.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Concorde Capital проведе масштабну реконструкцію автостанції "Київ"

Єрмак обговорив перспективи інвестування в Україну з делегацією міжнародної групи компаній CRH

ЄІБ готовий надати допомогу Україні в запуску програм соціального житла

ЄІБ розробляє для України програму енергоефективного відновлення житлового фонду бюджетом EUR230 млн

Держава має заохотити великі контейнерні лінії повернутися в порти Одещини - топменеджер "Інтерпайпу"

ArcelorMittal Construction інвестує EUR40 млн у виробництво будматеріалів у Києві

Autodesk знову відклала публікацію річного звіту через перевірку, акції дешевшають на 7,5%

Енергетична незалежність України є значним внеском у безпеку Європи  – президент Vorex

"Запоріжсталь" за 2 роки війни інвестувала в підтримку обладнання понад 1,2 млрд грн, на 2024 рік план - 1 млрд грн

Україна створює максимально сприятливий інвестиційний клімат для потенційних інвесторів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА