17:42 21.03.2023

Лісовий: Наше завдання - гарантувати безпечне навчання і вивести дітей в офлайн

2 хв читати
Лісовий: Наше завдання - гарантувати безпечне навчання і вивести дітей в офлайн

Міністр освіти і науки Оксен Лісовий вважає комплекс питань безпеки в освіті одним із пріоритетних у своїй роботі.

"Пріоритети, які я, команда і суспільство по суті ставимо перед Міністерством освіти, сьогодні такі. Перше: комплекс безпекових питань, відповіді на виклики війни. Це те, що найбільше болить сьогодні, причому і в хардовому, і в софтовому сенсі. Наше завдання - вивести дітей в офлайн. Наше завдання - гарантувати їм безпечне навчання в їхніх школах, у дитячих садках, у вищій освіті. Наше завдання - забезпечити якісну онлайн-освіту там, де офлайн із якихось причин неможливий. Наше завдання - переглянути підходи, форми та методи навчання, особливо для дітей, котрі навчаються сьогодні за кордоном, а таких дітей у нас близько мільйона сьогодні", - сказав Лісовий на засіданні Верховної Ради у вівторок.

За його словами, питання безпеки - це не лише те, що безпосередньо пов'язано з війною, не тільки бомбосховища та інші організаційні рішення.

"Це психологія, це здоров'я дитини, причому весь комплекс здоров'я. Тому що наслідки, які принесе нам війна, ми відчуватимемо ще багато десятків років. І сьогодні наші рішення можуть запобігти цим наслідкам, зробити їх менш чутливими, менш значущими, менш проблемними для майбутнього", - додав він.

Також він наголосив на важливості перегляду підходів до освітнього менеджменту, для чого мають бути створені умови для творчої вільної роботи вчителів.

"Для цього ми маємо створити цілу низку інструментів і насамперед інструментів, які дадуть їм змогу витрачати більше часу на креатив і на роботу з дітьми й менше часу - на бюрократію", - наголосив міністр.

Зокрема, відповідаючи на запитання, чи планують вносити тир (вміння стріляти) до обов'язкової програми середньої школи, міністр відповів ствердно.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Двоє ворожих агентів отримали 15 років ув'язнення за наведення ракет по військовій та медичній інфраструктурі Херсона

Росіяни обстріляли 12 громад у прикордонні Сумської області

Побратимські відносини встановили Львівщина та Каліфорнія

26 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА