13:51 23.09.2022

Окупанти поступово відступають на півдні України, вдалося знищити райони зосередження їхньої техніки та озброєння – ОК "Південь"

2 хв читати

Проведення окупантами незаконних референдумів про приєднання утримуваних ними південних районів України до РФ, а також оголошення мобілізації громадян РФ є імітацією керівництвом держави-агресора реальної діяльності, зазначає керівник об'єднаного пресцентру Сил оборони Оперативного командування "Південь" Наталя Гуменюк.

"Мобілізація їм потрібна для того, щоб хоч якусь діяльність продемонструвати, зокрема і військово-політичного керівництва країни-агресорки, тому що вони не бачать взагалі про себе піклування, вони не бачать для себе логістики, вони не бачать, що вони там комусь потрібні – я кажу зараз про підрозділи, які перебувають на передовій на півдні з того боку… Мобілізація і референдум – це просто чергові маніпуляції, якими вони зображають свою діяльність, більше нічого", - сказала Гуменюк в ефірі національного телемарафону в п'ятницю.

За її словами, на півдні України тривають запеклі бої, за результатами яких Збройні сили України поступово закріплюють нові звільнені території.

"Бої ідуть запеклі, на півдні у нас досить спекотно, незважаючи на те, що погода трохи похолоднішала. Вогонь іде і з одного боку, і з іншого. Але ворог усе ж таки поступається, поступово-поступово території ми закріплюємо за собою. І це його напружує, відповідно, обстріли стають то більшими, то меншими залежно від того, яку кількість боєкомплекту ми вразили за ніч", - сказала керівник пресцентру.

Вона також повідомила, що минулої доби вдалося завдати суттєвої шкоди окупантам ударами по районах зосередження їхньої техніки й озброєння, проте остаточно масштаби і результати цих ударів буде оголошено згодом.

"Є досить суттєві влучання за минулу добу – це і пункти управління, і командні пункти, і райони зосередження техніки та озброєння, і людей, але ми не бачимо ще результатів, тому що вони дорозслідуються. Зрозуміло, що на окупованій території важче підрахувати. Але дуже вдячні місцевому населенню, дуже вдячні руху спротиву – вони нам у цьому допомагають і впевнені, що до вечора звіт буде досить потужним", - розповіла Гуменюк.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА