16:01 01.08.2022

Генпрокурор на зустрічі з послами: Подія в Оленівському ізоляторі та тортури військовополонених - відвертий і цинічний ляпас міжнародній спільноті

2 хв читати

Генеральний прокурор Андрій Костін обговорив із послами країн G7 і представництвом ЄС в Україні роботу в умовах воєнного стану та питання посилення міжнародної експертної допомоги, повідомляє Офіс генпрокурора.

"Генеральний прокурор Андрій Костін зустрівся з послами країн G7 та Представництвом ЄС в Україні. У ході зустрічі обговорили ключові напрями в роботі органів прокуратури в умовах воєнного стану, поглиблення співпраці та посилення міжнародної експертної допомоги", - йдеться в повідомленні, розміщеному в понеділок у телеграм-каналі відомства.

Костін зазначив, що пріоритетом залишається побудова незалежної професійної прокуратури та забезпечення справедливості для кожного українського громадянина. За його словами, в умовах воєнного стану ключовим є розслідування воєнних злочинів, які РФ чинить в Україні.

"Усі ми бачили шокуючі кадри Оленівського ізолятора, де утримувалися наші військовополонені з "Азовсталі", а також жахливих тортур і розстрілу українських військовополонених. Це навмисні та заздалегідь продумані воєнні злочини і ніщо інше, як відвертий і цинічний ляпас міжнародній спільноті", - наголосив генпрокурор.

Він додав: "Наш спільний обов’язок – стежити за тим, щоб усі, хто причетний до цих злочинів, не уникли відповідальності. Ми також повинні адекватно протистояти російській брехні та дезінформації".

У повідомленні прокуратури зазначається, що посли висловили свою підтримку й зазначили, що уважно стежать за тими процесами, які відбуваються в українській прокуратурі, зокрема в питаннях завершення реформи так званого трикутника правосуддя.

"Вони також висловили занепокоєння тим рівнем та масштабами злочинів, які вчиняють російські військові в Україні. Посли запевнили, що готові й надалі надавати необхідну експертну допомогу в розслідуванні воєнних злочинів і продовжувати сталу підтримку для України", - зазначається в повідомленні Офісу генпрокурора.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

Волонтери ТЧХУ працюють у штабі з ліквідації наслідків ракетного удару РФ у Смілі

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА