19:00 28.05.2022

Окупанти закріплюються у Лимані та марно намагалися наступати на сході України

2 хв читати
Окупанти закріплюються у Лимані та марно намагалися наступати на сході України

Російські окупанти в суботу за підтримки артилерії намагалися наступати в районі с.Пасіка Ізюмського району Харківської області та смт Борівське Сєвєродонецького району Луганської області, проте успіху не мали і відійшли на колишні позиції, повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України станом на 18:00.

На Донецькому напрямку агресор веде активні бойові дії на Лиманському, Сєверодонецькому, Бахмутському, Курахівському та Авдіївському напрямках. Основна мета – оточення наших військ у районах міст Лисичанськ і Сєверодонецьк та вихід на адміністративний кордон Луганської області.

На Лиманському напрямку ворожі підрозділи закріплюються на захоплених рубежах у населеному пункті Лиман. Літаки штурмової авіації завдали три авіаційних удари у районі населеного пункту Діброва.

На Харківському та Південнобузькому напрямках окупанти зосередили зусилля на утриманні зайнятих позицій, на Слов'янському обстріляли з артилерії позиції українських військ поблизу сіл Нова Дмитрівка, Велика Комишуваха, Довгеньке, Діброва, завдали авіаудару вертольотами в районі с.Довгеньке.

На Сіверському напрямку ворог чотири рази обстрілював з мінометів позиції підрозділів прикордонної служби, а літак оперативно-тактичної авіації РФ з повітряного простору Курської області завдав ракетного удару по цивільному промисловому об'єкту на Сумщині.

На Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог вів контрбатарейну боротьбу та здійснював вогняне ураження наших військ. У Херсонській області в результаті наступальних дій підрозділів Сил оборони окупанти зазнали втрат і зайняли оборону на невигідних рубежах поблизу сіл Андріївка, Лозове та Білогірка. Бойові дії продовжуються.

В акваторії Чорного моря в готовності до застосування ракетного озброєння знаходяться два носії крилатих ракет морського базування типу "Калібр".

На Волинському та Поліському напрямках ситуація залишається без істотних змін.

За даними Генштабу, у Білорусі до 31 серпня запроваджуються тимчасові обмеження на в'їзд та перебування у прикордонних з Україною Брагінському, Лоївському та Хойницькому районах Гомельської області.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА