13:11 05.05.2022

Питання надання Україні ракетних систем залпового вогню M142 HIMARS і М270 MLRS - актуальне - Залужний

2 хв читати
Питання надання Україні ракетних систем залпового вогню M142 HIMARS і М270 MLRS - актуальне - Залужний

Питання надання Україні ракетних систем залпового вогню M142 HIMARS та М270 MLRS дуже актуальне, заявив головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний.

"Ми підтримуємо регулярний звʼязок із головою об’єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі. Традиційно поінформував свого американського колегу про оперативну обстановку… Акцентував на поновленні застосування російським агресором крилатих ракет… Так, протягом доби 3 травня противник застосував 14 крилатих ракет, які були випущені зі стратегічних бомбардувальників Ту-160 із Каспійського моря… Станом на північ минулої доби було зафіксовано вісім запусків крилатих ракет по нашій території. Тому питання надання Україні ракетних систем залпового вогню M142 HIMARS та М270 MLRS є дуже актуальним", - написав Залужний у четвер у телеграмі.

За його словами, головна мета ракетного обстрілу російських збройних сил - руйнування логістичних шляхів постачання військово-технічної допомоги Україні.

Залужний також розповів Міллі про переміщення основних зусиль противника на Луганський напрямок, де в районі Попасної, Кремінної та Торського тривають запеклі бої, а також про перехід сил оборони України до контрнаступальних дій на Харківському та Ізюмському напрямках.

"Я глибоко вдячний нашим партнерам за надану Україні допомогу. Ми успішно долаємо всі труднощі, повʼязані з опануванням нових видів озброєння і техніки, завдяки співпраці та підтримці на всіх рівнях. Сьогодні наші військові не тільки інтенсивно навчаються використовувати та обслуговувати натовські зразки озброєння, а й діляться своїм бойовим досвідом із партнерами", - підсумував головнокомандувач ЗСУ.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА