19:22 17.03.2022

Світові страхові компанії готуються до масштабних виплат на тлі ситуації в Україні

2 хв читати

Військовий конфлікт Росії та України може обійтися світовим страховикам у кілька мільярдів доларів, тоді як страхові компанії в авіаційному секторі можуть зазнати рекордних збитків на тлі призупинення польотів сотень літаків РФ через її вторгнення в Україну, пише газета Financial Times.

При цьому експерти в галузі вважають, що ризики лише зростатимуть на тлі посилення санкцій Заходу щодо Москви.

"Наслідки цієї жахливої ситуації відчуватимуться у великому масштабі", - каже головний виконавчий директор London Market Group Керолайн Вагстафф, яку цитує FT.

"Страхові претензії, можливо, суттєві, будуть пред'являтися, ринок працює над тим, щоб зрозуміти їхній масштаб", - додала вона.

Страхові компанії намагаються мінімізувати причетність до конфлікту, відмовляючись від нових угод, які можуть призвести до додаткових збитків у Росії, переглядаючи політику, щоб уникнути нових страхових позовів із РФ, або стягуючи додаткові внески за страхове покриття суден, що проходять через води у зоні конфлікту.

Тим часом у ситуації із застрахованими суднами, літаками, будинками та сировинними товарами, яких вже торкнувся конфлікт, збитки можуть бути вже відчутними.

Світовий ринок спеціалізованого страхування, як очікується, відчує істотні негативні наслідки. Акції андерайтерів Lloyd's of London, таких як Lancashire і Beazley, які є фахівцями в галузі політичних та військових ризиків, різко просіли за останні тижні.

Великі перестрахувальні компанії, які продають страхові поліси страховикам, повідомляють про менші втрати.

Lloyd's of London очікує отримати значний, але загалом прийнятний збиток, пише FT з посиланням на обізнане джерело. Показник може становити від $1 млрд до $4 млрд.

Тим часом, вартість близько 600 зарубіжних літаків, що знаходяться в Росії, може становити близько $13 млрд. Проте політика страхових компаній передбачає ліміт із виплат. За даними експертів, за найгіршого сценарію, за якого літаки не можна буде повернути, втрати глобального страхового ринку становитимуть близько $5 млрд.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Опитування: 83% українців вважають, що держава має втрутитися в діяльність УПЦ (МП), 82% не довіряють цій церкві

На Центральному залізничному вокзалі Києва відкрився інформаційний пункт рекрутингу до ЗСУ

У протоці Босфор сів на мілину суховантаж Alexis, що прямував з України до Єгипту

У Тисі виявили тіла трьох потопельників – Держприкордонслужба України

Російські війська за добу 11 разів обстріляли населені пункти Донеччини, евакуйовано 506 осіб

У Кривому Розі на території військкомату помер військовозобов'язаний

Перший півфінал "Євробачення-2024" відбудеться у вівторок, українці за кордоном зможуть проголосувати за Alyona Alyona & Jerry Heil

У Боровій унаслідок авіаудару травмовані три людини - Синєгубов

Три громади Сумщини обстріляли окупанти вранці та вночі

Ворог обстріляв 17 населених пунктів Херсонської області, поранено одну людину

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА