10:16 17.12.2021

З початку російської агресії проти України СБУ ідентифікувала 1 387 російських найманців, більшість із них затримано

2 хв читати
З початку російської агресії проти України СБУ ідентифікувала 1 387 російських найманців, більшість із них затримано

Протягом 2014-2021 років військова контррозвідка Служби безпеки України встановила особи 1 387 учасників незаконних збройних формувань так званих "ЛНР" та "ДНР" і затримала 1 096 із них, повідомляє прес-служба СБУ у п'ятницю.

"За цей період також було викрито і затримано 133 агенти іноземних спецслужб, припинено діяльність шести терористичних груп, ліквідовано 210 схронів зі зброєю. Практично кожен із цих випадків є результатом багатоетапних спецоперацій, які розробила та здійснила військова контррозвідка СБУ у рамках протидії гібридним загрозам", - ідеться у повідомленні.

У ньому уточнюється, що за матеріалами спецслужби було розпочато понад 7 тис. кримінальних проваджень щодо злочинів проти державної безпеки України, вже 688 вироків суду набули чинності.

Крім того, повідомляється, що військова контррозвідка також системно протидіє порушенням законодавства у сфері збереження державної таємниці.

"Зокрема, за період гібридної війни було виявлено та локалізовано 439 спроб іноземної сторони отримати відомості з обмеженим доступом, притягнуто до адміністративної відповідальності 1 642 особи за порушення законодавства у сферах охорони державної таємниці та інформаційної безпеки, скасовано 507 посадовцям допуск до державної таємниці, призупинено дію 22 дозволів установам на ведення діяльності, пов'язаної з державною таємницею", - наголошують у СБУ.

У спецслужбі додають, що військова контррозвідка також протидіє корупції та проявам організованої злочинності у військах.

"Завдяки цій роботі з 2014 року було не допущено завдання економічної шкоди державі у розмірі 32,7 млрд грн", - резюмують у СБУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА