07:06 17.12.2021

Законодавці США подали на розгляд сенату резолюцію на підтримку незалежної і демократичної України

2 хв читати
Законодавці США подали на розгляд сенату резолюцію на підтримку незалежної і демократичної України

Двопартійна група сенаторів США представила проект резолюції, що виражає підтримку незалежній і демократичній Україні, захищеній від подальшої російської військової агресії.

Як повідомляється на сайті американського сенатора від демократичної партії Джин Шахін, яка очолила групу сенаторів, які представили документ, резолюція "засуджує нинішнє російське військове нарощування на кордоні з Україною як провокаційне, необачне та суперечливе встановленим міжнародним нормам".

Резолюція, що пропонується, підтверджує "незмінну підтримку" США "безпечної, демократичної та незалежної України", а також право країни "обирати своїх власних лідерів і майбутнє".

Крім того, законодавці закликають до послідовної політичної та дипломатичної підтримки, а також надання "додаткової летальної та нелетальної допомоги у сфері безпеки для зміцнення можливостей оборони України на суші, на морі та у повітрі".

Зазначається, що резолюція пропонується у міру того, як "російські війська нарощуються на кордоні з Україною, посилюючи напруженість та викликаючи побоювання щодо того, що Росія планує військовий наступ проти країни".

"Ця двопартійна резолюція закликає адміністрацію США підтримати суверенітет України шляхом надання летальної допомоги для зміцнення українських збройних сил та підтвердження нашої відданості нашим європейським союзникам...", - заявив один із авторів документа сенатор-республіканець Джон Корнін.

"Зараз, коли Росія розміщує понад 100 тис. військовослужбовців на кордоні з Україною, загрожуючи їх свободі та територіальному суверенітету, ми повинні зробити все можливе, щоб підтримати Україну", - зазначив сенатор від Республіканської партії Роб Портман.

Співавторами резолюції також є сенатори-демократи Шеррод Браун, Річард Блюменталь, Емі Клобушар, Бен Кардін, Боб Кейсі, Кріс Мерфі та республіканці Ліндсі Грем, Джоні Ернст Джон Барроссо та Марко Рубіо.

Раніше США, інші країни НАТО та Україна заявляли про концентрацію російських військ біля українського кордону.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА