20:47 02.12.2021

СК ARX має намір стати повним членом МТСБУ та продавати від свого імені "Зелену картку"

2 хв читати
СК ARX має намір стати повним членом МТСБУ та продавати від свого імені "Зелену картку"

Страхова компанія ARX (Київ) має намір стати повним членом Моторного транспортного страхового бюро України (МТСБУ) та отримати право укладати договори у сфері обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів за міжнародними договорами страхування та видавати від свого імені страхові сертифікати "Зелена картка", повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у компанії.

"Рішення стати повноправним членом МТСБУ і продавати "Зелену картку" завжди було на порядку денному нашої стратегії. Ми є лідером на ринку нон-лайф, універсальною компанією і безумовним лідером в автострахуванні і насамперед у ритейлі. Тому логічно пропонувати своїм клієнтам, які збираються за кордон, свою "Зелену картку", - повідомив голова правління страхової компанії ARX Андрій Перетяжко.

За його словами, компанія не планує активно завойовувати ринкову частку в цьому продукті. І сподівається, що з очищенням ринку від неплатоспроможних компаній та розвитком цифрових сервісів цей продукт стане максимально зручним для клієнта та прибутковим для більшості учасників ринку.

За даними МТСБУ, наразі повними членами бюро є десять страхових компаній.

Рішення про надання компанії права реалізовувати поліси "Зелена картка" ухвалюють загальні збори повних членів МТСБУ. Після ухвалення позитивного рішення компанія зобов'язана зробити внесок у гарантійний фонд МТСБУ в розмірі EUR1 млн.

Як повідомлялося, за дев'ять місяців 2021 року валові премії ARX становили 2,501 млрд грн, що на 30% більше, ніж за аналогічний період 2020 року, чисті премії збільшилися на 30,61%, а чисті зароблені страхові премії – на 20,61%.

Найбільша частка премій за підсумками дев'яти місяців 2021 року припадає на страхування наземного транспорту, крім залізничного (58,96%), що свідчить про наявність формальної спеціалізації компанії на транспортному страхуванні.

Крім того, понад 60% валових премій за січень-вересень отримано від фізичних осіб.

Станом на початок четвертого кварталу 2021 року на рахунках компанії розміщено 639,946 млн грн, також страховик володів портфелем державних цінних паперів (ОВДП) на 1,433 млрд грн.

Основний власник страховика – Fairfax Financial Holdings Limited – є холдинговою компанією, яка через свої дочірні компанії займається переважно страхуванням від нещасних випадків, страхуванням майна та управлінням інвестиціями. Холдингову компанію Fairfax було засновано в 1985 році. Акції Fairfax котируються на фондовій біржі Торонто.

На початок 2021 року консолідовані активи холдингу становили $74,054 млрд, акціонерний капітал становив $17,757 млрд. Консолідований обсяг валового бізнесу (премій) холдингу за 2020 рік становив $19,126 млрд, а прибуток до оподаткування перевищив $244 млн.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА