15:19 01.08.2021

Хакери паралізували роботу запису на вакцинацію від COVID-19 у столичному регіоні Італії

2 хв читати
Хакери паралізували роботу запису на вакцинацію від COVID-19 у столичному регіоні Італії

Хакери здійснили кібератаку проти комп'ютерних мереж компанії, що займається записом на вакцинацію від COVID-19 в столичній області Італії Лаціо, внаслідок чого система запису вийшла з ладу, повідомило видання The Guardian.

"Це дуже потужна хакерська атака, дуже серйозна... нічого не працює. Вся регіональна база даних перебуває під атакою", - цитує The Guardian слова радника з питань охорони здоров'я Лаціо Алессіо Д'амато.

Італійська поліція і прокуратура Рима вивчають цей інцидент і можуть почати розслідування з метою визначити, хто стоїть за цією кібератакою, зазначає видання.

У липні італійський уряд погодив зміну принципу роботи так званого "зеленого пропуску", в якому відзначається, чи вакцинована та чи інша людина, чи здала вона негативний тест на коронавірус або одужала від захворювання. З 6 серпня тільки жителям Італії, які завершили процес вакцинації, будуть доступні масові заходи, стадіони, музеї, театри, кінотеатри, басейни, тренажерні зали, а також бари та ресторани. На відкритих терасах барів і ресторанів "зелений пропуск" не знадобиться.

Як повідомляли ЗМІ, захід було розпочато заради збільшення темпів вакцинації. Раніше "зелений пропуск", який використовується в Італії з червня, вимагали тільки для подорожей за кордон, а також відвідування великих заходів, таких як концерти, футбольні матчі або весілля.

Новий крок влади викликав протести в різних районах Італії.

За весь період пандемії в Італії було зареєстровано понад 4,35 млн випадків зараження коронавірусом і понад 128 тис.смертей від захворювання. Понад 4,13 млн хворих одужали.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни за добу 19 разів обстріляли Донецьку область - ОВА

Рятувальники ліквідували масштабні загоряння на Сумщині після ворожого обстрілу в суботу

Помірні дощі прийдуть в Україну найближчими днями

Росіяни просунулися на північний захід від Авдіївки після відступу ЗСУ з цього району - ISW

Окупанти в суботу ввечері тричі обстріляли Очаків - ОВА

Сили оборони ліквідували 23 із 24 ворожих ударних дронів

Зеленський у Великодньому зверненні: Ми віримо, що у Бога на плечі - шеврон з українським прапором

Унаслідок ворожої атаки дронів на Харків постраждали п'ятеро дорослих і восьмирічна дитина

У результаті російських обстрілів у Херсонській області за добу поранено одного жителя, пошкоджено дві багатоповерхівки, навчальний заклад

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА